Mainos

Vantaa on aikeissa lopettaa yli sata erityisluokkaa

Vantaa on aikeissa lopettaa suurimman osan koulujen erityisluokista. Uudistuksen seurauksena lähes parista sadasta erityisluokasta jää jäljelle nelisenkymmentä. Erityisopetusta vaativat oppilaat sijoitetaan jatkossa omiin lähikouluihinsa.

Kustannuksia säästyy, kun koulukyydit vähenevät. Tarkoituksena olisi jakaa ylijäämärahat suoraan kouluille, jotka puolestaan palkkaisivat erityisopettajia ja koulunkäyntiavustajia tarpeen mukaan.

–Jos luokkatasolle saadaan lisää opettajia, joilla ei ole omaa opetusryhmää niin se tarjoaa mahdollisuuden aivan uudentyyppisiin ratkaisuihin. Vastaavanlaisia kokeiluja meillä oli 90-luvun alussa muiden muassa Vantaalla, mutta lama vei ne mennessään, sanoo Vantaan kaupungin opetuspäällikkö Eero Väätäinen.

Uudistuksella on kuitenkin myös haasteensa. Osalla opettajista koulu vaihtuu, osa tarvitsee lisää koulutusta ja työmäärästä ei ole vielä tietoa.

–Jos on paljon erityisoppilaita ja heille tietysti sitten tehdään omia oppimissuunnitelmia ja muuta niin toki siinä tulee paperitöitä, mutta näkisin näin että hyvällä yhteistyöllä erityisopettajankin kanssa siitä selvitään, Jokiniemen koulun luokanopettaja Karita Kämäri kommentoi.

Jokiniemen koulun rehtori Leena Kolho-Venäläinen näkee uudistuksen tervetulleena.

–Silloinhan se luokka on vähän niin kuin maailma sitten koulun jälkeen, eli siellä on kaikenlaisia oppijoita., Kolho-Venäläinen sanoo.

Uusi suunnitelma on lähdössä ensin lausuntokierrokselle ja opetuslautakunta päättää asiasta marraskuun alussa.

(MTV3)

Katso Rita Strömmerin juttu (Seitsemän uutiset 9.9.2011)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.