Vankilasta vapautunut Gypsy Rose Blanchard kertaa äitinsä murhaa edeltäneitä tapahtumia

Gypsy Rose Blanchard ja hänen silloinen poikaystävänsä Nicholas Godejohn pidätettiin vuonna 2015 epäiltynä Clauddine "Dee Dee" Blanchardin murhasta. Dee Dee oli keksinyt Gypsy Roselle lukuisia vakavia sairauksia ja muun muassa lääkinnyt tätä turhaan. Gypsy Rose kertoo Peoplen haastattelussa äitinsä murhaan liittyvistä ajatuksistaan sekä tapahtumista.

Äitinsä Clauddine "Dee Dee" Blanchardin murhan suunnittelemisesta vankeuteen tuomittu yhdysvaltalainen Gypsy Rose Blanchard, 32, vapautui vankilasta ehdonalaiseen torstaina 28. joulukuuta. Hän istui kymmenen vuoden tuomiostaan kahdeksan vuotta vankilassa.

Vapauteen astellut Gypsy Rose kertoi äitinsä murhaan liittyvistä ajatuksistaan sekä veritekoa edeltäneistä ajoista People-lehden tuoreessa haastattelussa. Hän sanoi katuvansa syvästi tekojaan, jotka johtivat hänen äitinsä kuolemaan.

– Kukaan ei tule koskaan kuulemaan minun sanovan, että olen iloinen siitä, että hän kuollut tai että olen ylpeä siitä mitä tein. Kadun sitä joka ikinen päivä, hän sanoi lehdelle.

Gypsy Rose ja hänen silloinen poikaystävänsä Nicholas Godejohn pidätettiin vuonna 2015 epäiltynä Dee Deen murhasta. Dee Dee löydettiin puukotettuna hänen ja Gypsy Rosen kotoa Missourin Springfieldissä.

Dee Dee oli pakottanut lapsensa teeskentelemään jo varhaisesta iästä asti vammaisuuttaan saadakseen osakseen myötätuntoa, työkyvyttömyyskorvauksia sekä lahjoituksia useilta hyväntekeväisyysjärjestöiltä. Dee Dee oli muun muassa valehdellut tyttärensä iän ja väittänyt tämän olleen teini-ikäinen, jonka kognitiiviset kyvyt olisivat jääneet 7-vuotiaan tasolle.

Dee Deen on kerrottu sairastaneen välillistä Münchausenin oireyhtymää, josta kärsivä ihminen keksii, liioittelee tai aiheuttaa lääketieteellisiä tai psykologisia sairauksia läheiselleen. 

Perheen läheisetkin olivat siinä uskossa, että Gypsy Rose olisi ollut sekä fyysisesti että henkisesti vammainen ja että hänellä olisi ollut useita eri sairauksia. Gypsy Rosen luultiin sairastavan muun muassa parantumatonta syöpää ja kärsivän lihasdystrofiasta, näkö- ja kuulovaurioista sekä kohtauksista.

Dee Dee valehteli aluksi myös tyttärelleen tämän terveydentilasta ja lääkitsi tätä vuosikausia turhaan. Gypsy Rose käytti pyörätuolia ja häntä ruokittiin syöttöletkulla. Lisäksi hän joutui useisiin leikkauksiin, joita pidettiin myöhemmin tarpeettomina.

Lopulta Gypsy Rose suunnitteli äitinsä murhan yhdessä silloisen, netissä tapaamansa poikaystävänsä Nicholas Godejohnin kanssa, joka suoritti Dee Dee raa'an puukotuksen.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Gypsy Rose kertoi Peoplelle, että suunnitellessaan äitinsä murhaa hän koki sekä paniikkia että epätoivoa.

– Koska minulla oli pian edessäni jälleen uusi leikkaus, enkä todellakaan halunnut mennä siihen, hän valotti tapahtumia.

Kyseessä oli Gypsy Rosen mukaan jonkinlainen niskaan kohdistuva leikkaus, joka liittyi hänen ääneensä, äänihuuliinsa ja kurkunpäähänsä. Tarkoituksena oli ilmeisesti selvittää, miksi Gypsy Rosen ääni oli niin korkea.

– Lääkärit katsoivat sen johtuvan ehkä hengitysongelmasta. Joten he aikoivat tehdä leikkauksen kurkunpäälleni, ja siinä vaiheessa en vain enää suostunut siihen. Sanoin äidilleni, etten halua mennä leikkaukseen, Gypsy Rose kertoi.

Gypsy Rosen mukaan Dee Deen kanssa ei kuitenkaan ollut keskustelemista siitä, menisikö hän leikkaukseen vai ei. 

– Hän vain sanoi, että sinä menet, ja siinä se. Asiassa ei ole mitään keskustelemista. Ja tunsin sydämessäni, että ole kiltti ja muuta mielesi. Tämän elämän on muututtava, hän muisteli.

Tekoaan katuvan Gypsy Rosen mukaan hän ajatteli murhaamisen ohella myös muita vaihtoehtoja tilanteen ratkaisemiseksi. Hän sanoi, että mikäli hänellä olisi mahdollisuus palata ajassa taaksepäin, ei hän tiedä, menisikö hän lapsuuteensa ja kertoisi sukulaisilleen, ettei hän ole sairas, vaan hänen äitinsä aiheuttaa sen, vai palaisiko hän Nicholas Godejohnin kanssa käytyyn murhakeskusteluun ja sanoisi, että menee kertomaan äidistään poliisille. 

Lue myös:

    Uusimmat