Mainos

Vankien siirtäminen Guantanamoon keskeytetty

Yhdysvallat on keskeyttänyt vankien siirron Afganistanista Kuubaan. Vankien oloja on viime aikoina arvosteltu voimakkaasti, tänään kritiikkiin yhtyi myös Norja.

Yhdysvaltain asevoimat on keskeyttänyt vankien siirtämisen Afganistanista Guantanamoon Kuubaan, kunnes vankien säilytystiloja on parannettu ja lisätty, kertoivat Yhdysvaltain asevoimien edustajat tänään.

Vankien kohtelua Guantanamon sotilastukikohdassa on arvosteltu viime päivinä voimakkaasti. Mm. Kansainvälisen Punaisen Ristin edustajat ovat vierailleet vankileirillä tutustumassa vankien oloihin. Yhdysvaltain puolustusministeriön edustajan mukaan arvostelulla ei ole kuitenkaan mitään osuutta päätöksen keskeyttää vankien kuljetukset.

Tähän mennessä Yhdysvallat on tuonut Guantanamoon 158 Taleban-liikkeen ja al-Qaeda-verkoston taistelijaa. Noin 270 muuta taistelijaa on pidätettynä Afganistanissa.

Norja mukaan arvosteluun

Norja yhtyi tänään arvosteluun Guantanamossa olevien taleban-vankien kohtelusta.

Norjan pääministeri Kjell Magne Bondevik sanoo, että taleban-taistelijoita tulee kohdella kuten sotavankeja. Bondevik ei kuitenkaan halua tuomita Yhdysvaltoja lopullisesti ennen kuin Punainen Risti on antanut asiasta raporttinsa.

Yhdysvaltain varaulkoministeri sanoi tänään, että useat vangit saatetaan lähettää kotimaihinsa kuultaviksi. Tällöin täytyy kuitenkin olla varmuus siitä, että he joutuvat oikeuteen.

(MTV3-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.