Mainos

Vanki kuoli Turkin nälkälakossa

Turkin vankien nälkälakko on vaatinut jälleen uuden uhrin. Nälkälakkoon kuolleiden määrä nousi tänään 48:aan, kun 38-vuotias mies menehtyi istambulilaisessa sairaalassa. Tänä vuonna nälkään on kuollut nyt viisi turkkilaista.

Sadat vasemmistolaiset vangit ja heidän tukijansa aloittivat nälkälakon yli vuosi sitten. Lakkolaiset vastustavat suunnitelmia uusien vankiloiden entistä pienempien sellien ottamista käyttöön.

Vangit vastustavat myös vankien eristämistä yhdestä kolmeen hengen selleihin. Heidän mielestään eristäminen haittaa sosiaalisia suhteita ja mahdollistaa vankien kiduttamisen. Viranomaiset puolestaan sanovat suurten vankisellien johtaneen mellakoihin ja panttivankien ottamiseen vankiloissa. Turkin poliisia ja vankilahenkilökuntaa on toistuvasti syytetty kidutuksesta.

Euroopan unioni vaatii Turkkia parantamaan ihmisoikeuksiaan, ennen kuin maalla on toiveita jäsenyysneuvottelujen aloittamisesta. Turkin viranomaisten mukaan uudet vankilat ovat kuitenkin eurooppalaisten vaatimusten mukaisia. Viranomaiset ovat kieltäytyneet neuvottelemasta vankien kanssa, joita he syyttävät "terroristijärjestöihin" kuulumisesta.

Nälkälakkolaiset ovat pystyneet pitkittämään protestiaan juomalla sokeroitua ja suolattua vettä sekä syömällä vitamiineja.

(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.