Mainos

Vanhuus on yhä pidempi osa elämää, siksi sitä pitää suunnitella jo nuorena – näin asiantuntijat neuvovat: "60 prosenttia on huolissaan eläkkeen riittävyydestä"

7:58

Asiantuntijat ennustavat, että vuonna 2030 joka neljäs suomalainen on yli 65-vuotias. Tällöin puhutaan 1,4 miljoonasta iäkkäästä. Kyseessä on ryhmä, joka kasvaa kaikista ikäluokista suhteessa kaikkein eniten.

– Tähän on useita syitä, kuten se, että teemme nykyisin fyysisesti kevyempää työtä. Lisäksi rokotuksella, ravitsemuksella, liikunnalla ja terveydenhuollolla on vaikutusta, Vanhustyön keskusliiton toiminnanjohtaja Anni Lausvaara kertoo.

Vanhustyön keskusliiton hankepäällikkö Reija Heinola toivoisi, että ihmiset alkaisivat suunnitella vanhuuttaan ajoissa.

– Vanhuutta pitäisi ajatella mahdollisuuksien kautta. Se on pitkä ajanjakso elämässä ja sitä kannattaa suunnitella, Heinola sanoo.

Yksi tärkeä osa vanhuuden suunnittelua on eläkepäivien taloudellinen turvaaminen. Heinolan mukaan iso osa suomalaisista on huolissaan siitä, kuinka rahaa riittää elämiseen.

– 40 prosenttia suomalaisista ei ole tarkistanut eläkeotettaan ja 60 prosenttia on huolissaan eläkkeen riittävyydestä. Kyllä todellakin siihen kannattaa paneutua, se tulee vähän yllätyksenä. Lisäksi eläkkeen verotus on aika korkea. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.