Mainos

Vanhus löytyi kuolleena maantieltä – yliajaja pakeni paikalta: "Törmäys oli niin raju, että normaalitilassa oleva ihminen olisi pysähtynyt"

Poliisi kaipaa silminnäkijähavaintoja viime yönä Hyvinkäällä tapahtuneeseen yliajoon. 85-vuotias mies löytyi kuolleena maantieltä aamuyöllä. Poliisin mukaan mies on joutunut yliajon uhriksi.

Ohikulkija löysi kello 4.23 aamuyöllä Hämeenlinnantieltä kuolleen miehen ajoväylältä Veikkarinkadun risteyksen tuntumasta, Autosalpa-liikkeen kohdalta. Poliisin mukaan uhri on vuonna 1932 syntynyt hyvinkääläismies.

Mies oli liikkeellä turkoosinvärisellä polkupyörällä. Mies oli ajanut pyörällään maantien reunassa eikä tien vieressä kulkevalla kevyen liikenteen väylällä.

Maantiellä on 80 kilometrin tuntinopeusrajoitus.

– Epäilemme, että henkilöauto on törmännyt mieheen. En voi kertoa siitä, onko paikalta löytynyt jotain jälkiä autosta. Miehen vammoista ja pyörästä näkee, että häneen on törmätty autolla, rikoskomisario Markku Lylykangas Itä-Uudenmaan poliisista kertoo.

– Emme tiedä, miksi mies ei ajanut kevyen liikenteen väylällä tai minne hän oli pyöräilemässä yöaikaan.

Ehti olla kuolleena tiellä jonkun aikaa

Ohi ajanut autoilija huomasi elottoman miehen makaamassa maassa tiellä, oikealle kääntyvien kaistan reunassa yöllä neljän jälkeen. Hän teki ilmoituksen hätäkeskukseen kello 4.23. Miehen polkupyörä löytyi lähistöltä ojasta.

– Mies oli kuollut jo tässä vaiheessa. Ilmeisesti hän on saanut heti surmansa.

Poliisi ei osaa sanoa, milloin törmäys on tapahtunut, mutta mies oli ehtinyt olla kuolleena jo jonkun aikaa ennen löytymistään.

Poliisilla ei ole toistaiseksi mitään tietoa siitä, kuka mieheen on törmännyt. Sen vuoksi se kaipaakin havaintoja tiistain myöhäisillasta tähän aamuun ajoneuvoista, jotka ovat vaurioituneet etuosasta ja mahdollisesti myös tuulilasista.

Tietoja pyydetään ilmoittamaan Itä-Uudenmaan poliisin numeroon p. 0295 435160 tai 0295 413 824.

Omaisille vietiin viesti aamulla

Miehellä oli mukanaan henkilöllisyyspaperit, joiden perusteella hänet tunnistettiin. Hän asui lähellä tapahtumapaikkaa.

Poliisi ilmoitti tapahtuneesta miehen omaisille pian hänen löytymisensä jälkeen.

Poliisi tutkii tekoa törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, törkeänä kuolemantuottamuksena ja liikennepakona.

– Törmäys on ollut sen verran raju, että normaalitilassa oleva ihminen olisi siihen pysähtynyt ja ottanut yhteyttä hätäkeskukseen, Lylykangas sanoo.

Tapahtuma-aikaan oli pimeää ja märkää. Yöllä Hyvinkäällä oli satanut räntää, mutta ajourat olivat sulat. Kevyen liikenteen väylä oli ohuen räntäkerroksen peitossa. Pyöräilijällä ei ilmeisesti ollut heijastimia tai valoja. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.