Ikaalisten epäilty yliajaja pääsi vapaaksi: Tämä 16-vuotiaan tytön kuolemaan johtaneesta onnettomuudesta tiedetään nyt

Ikaalisten yliajossa kuoli lenkillä ollut 16-vuotias tyttö – toimittajamme raportoi turmapaikalta 2:08
Katso raportti onnettomuuspaikalta: Näin paikalliset kertoivat MTV Uutisille yliajosta ja siinä kuolleesta uhrista.

Törkeästä kuolemantuottamuksesta epäiltyä miestä ei esitetä vangittavaksi, koska vangitsemisen edellytyksiä ei ole. Hän on päässyt sunnuntaina illalla vapaaksi kuulustelujen jälkeen. MTV Uutiset koosti, mitä tapauksesta tähän mennessä tiedetään.

Pirkanmaalla Ikaalisten Karpanperäntiellä tapahtui lauantaina alkuillasta 16-vuotiaan tytön hengen vienyt onnettomuus. Henkilöautoa kuljettanut noin 30-vuotias paikallinen mies oli ajanut tien reunassa kulkenutta tyttöä päin.

Sivullinen havahtui ääniin

Tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Antti Leppilahti Sisä-Suomen poliisista kertoo, että onnettomuuspaikan lähettyvillä asunut henkilö oli havahtunut tieltä kantautuviin ääniin, nähnyt ojaan suistuneen auton, löytänyt tytön ja soittanut hätäkeskukseen. Poliisi sai tapahtuneesta ilmoituksen noin kello 19.20.

Paikalle metsän reunustamalle, syrjäiselle hiekkatielle saapui lääkintähelikopteri ja kolme poliisipartiota. MTV:n haastatteleman paikallisen mukaan Mediheli lensi onnettomuuspaikalle noin kymmenessä minuutissa.

– Avun saamisesta huolimatta tyttö menehtyi onnettomuuspaikalle, tutkinnanjohtaja toteaa.

Karpanperäntieltä on noin 40 kilometrin matka Ikaalisten keskustaan. Keliolosuhteet olivat onnettomuushetkellä hyvät.

Hortoili metsässä

Kolmekymppistä miestä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, törkeästä kuolemantuottamuksesta ja rattijuopumuksesta.

Poliisin käsityksen mukaan hän oli ensin törmännyt tien laidassa samaan suuntaan kulkeneeseen tyttöön, suistunut sitten autollaan tieltä ja törmännyt valotolppaan.

Tutkinnanjohtaja ei toistaiseksi pysty kommentoimaan, kuinka pitkän matkan auto oli tänä aikana edennyt pitkin tienpiennarta ja kuinka suuri tilannenopeus on ollut.

Poliisit löysivät miehen rikospaikalta.

– Ei voi sanoa, että hän olisi suoranaisesti piileskellyt metsässä, mutta hän oli hortoillut tapahtumapaikan lähistöllä ja lopulta palannut takaisin hiekkatielle, josta hänet oli tavoitettu, Leppilahti sanoo.

Päihdetutkimus kesken

Virkavallan tämänhetkisen käsityksen mukaan varsinaisella törmäyksellä ei ole silminnäkijöitä, vaan onnettomuudesta on pelkkiä kuulohavaintoja. Poliisi aikoo kuulla onnettomuuden jälkeen paikalle saapuneita sivullisia henkilöitä todistajina.

Epäilty itse sai ainoastaan lieviä fyysisiä vammoja auton törmätessä tolppaan. Päihdetutkimuksen tulokset eivät vielä maanantaina aamulla olleet tutkinnanjohtajan mukaan täysin valmistuneet.

– Yleisesti epäily koskee rattijuopumusta. Päihteiden laatua ei kuitenkaan ole vielä saatu tutkittua.

Leppilahti ei kommentoi, onko paikallinen mies niin sanotusti poliisin vanha tuttu.

Onnettomuusauto oli miehen lähipiiriläisen omistama, mutta miehellä käytössä.

Ei vangita

Epäilty oli onnettomuuden jälkeen kiinniotettuna, mutta hän on päässyt vapaaksi sunnuntai-iltana kuulustelujen jälkeen. Poliisi ei tule esittämään häntä vangittavaksi. Näin ollen hän vastaa rikosepäilyihinsä vapaalta jalalta.

Tutkinnanjohtajan mukaan syy tähän on se, ettei miehen vangitsemiseen ole pakkokeinolain määrittelemiä erityisiä edellytyksiä, kuten rikollisen toiminnan jatkamista tai esitutkinnan sotkemis- tai karttamisvaaraa.

Tutkinnanjohtajan mukaan epäillyn kuulemisia on tarkoitus jatkaa, kun tapahtumista saadaan lisää tietoa.

– Yleisesti voin kommentoida, että epäilty on ollut kuulusteluissa halukas selvittämään asiaa.

Onnettomuuden jälkeen hiljaiselle hiekkatielle oli tuotu kukkia ja kynttilöitä nuoren tytön muistoksi.

Lue myös:

    Uusimmat