Hyvinkään yliajoon ei epäillä liittyvän päihteitä – auton vauriot narauttivat epäillyn yliajajan

Poliisi ei epäile, että Hyvinkäällä eilen aamuyöllä tapahtuneeseen vanhuksen yliajoon liittyisi alkoholia tai muitakaan päihteitä.

85-vuotiaan miehen kuolemaan johtanut yliajo tapahtui keskiviikkona aamuyöllä kello neljän jälkeen Hämeenlinnantien ja Veikkarinkadun risteyksen läheisyydessä Hyvinkäällä. Maantiellä on 80 kilometrin tuntinopeusrajoitus.

Ohikulkija löysi miehen elottomana tien reunasta kello 4.23. Törmäys oli tapahtunut hetkeä aiemmin. Sivulliset näkivät miehen taluttamassa polkupyöräänsä maantien reunassa vielä kello 4–4.10 välillä.

Iäkäs mies kuoli yliajossa heti.

Poliisi pyysi eilen yleisöhavaintoja vaurioituneesta autosta tai epäillystä tekijästä. Ratkaiseva vihje tuli kello 16.37.

– Ilmoitus tuli sivulliselta ihmiseltä, joka oli nähnyt taloyhtiön parkkipaikalla etuosastaan vaurioituneen auton, jonka tuulilasi oli rikki, rikoskomisario Markku Lylykangas Itä-Uudenmaan poliisista kertoo.

Kyse oli farmarimallisesta henkilöautosta. Poliisipartio meni paikalle ja totesi auton vaurioiden sopivan yliajoon.

– Auton omistaja otettiin kiinni asunnosta. Vaikuttaa siltä, että alkoholilla tai muilla päihteillä ei ole osuutta tähän asiaan, mutta tutkimuksia sen osalta ei voida enää näin pitkän ajan jälkeen tehdä. Emme kuitenkaan epäile, että päihteet liittyisivät asiaan, Lylykangas sanoo.

Pakenemisen syystä ei ole tietoa

Epäilty on vuonna 1987 syntynyt hyvinkääläismies. Hän ei ole poliisille entuudestaan tuttu.

Mies ja hänen autonsa ovat nyt poliisin hallussa. Poliisi aikoo kuulustella häntä tänään.

– Epäiltyä ei ole vielä puhutettu edes alustavasti, joten en pysty sanomaan mitään siihen, miksi hän ei pysähtynyt yliajopaikalle ja soittanut apua.

Poliisin mukaan on kuitenkin selvää, että epäilty on huomannut törmäyksen.

– Vauriot autossa ovat niin suuret, että hänen on täytynyt huomata se törmäys.

Poliisi päättää tänään kuulustelujen jälkeen, onko miestä kohtaan tarpeellista käyttää pakkokeinoja.

– Hänen lisäkseen kuulemme todistajia, jotka ovat antaneet vihjeitä tapauksesta. Sen jälkeen päätämme, mitä on tarpeellista tehdä.

Poliisi tutkii tekoa törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, törkeänä kuolemantuottamuksena ja liikennepakona.

Lue myös:

    Uusimmat