Mainos

Vanhus nähtiin taluttamassa pyörää aamuyöllä hetkeä ennen kuin hänen ylitseen ajettiin – oletko nähnyt vaurioitunutta autoa?

Poliisi on päivän aikana edistynyt vanhuksen kuolemaan johtaneen yliajon tutkinnassa. Ohikulkija löysi miehen kello 4.23 aamuyöllä Hämeenlinnantieltä ajoväylältä Veikkarinkadun risteyksen tuntumasta, Autosalpa-liikkeen kohdalta. Yliajon tapahtuma-aika on tarkentunut.

85-vuotias hyvinkääläismies löytyi kuolleena maantien reunasta.

– Yliajo on tapahtunut aamuneljän jälkeen. Muutamat ohikulkijat ovat nähneet miehen taluttamassa pyörää ajotien reunassa hyvin lähellä tapahtumapaikkaa noin kello 4–4.10. Ohikulkija löysi miehen elottomana tien reunasta kello 4.23, joten törmäys on tapahtunut vähän sitä ennen, rikoskomisario Markku Lylykangas Itä-Uudenmaan poliisista kertoo.

Poliisin mukaan törmäys oli niin raju, että mies kuoli heti.

Mies oli silminnäkijöiden mukaan taluttanut turkoosinväristä polkupyörää. Mies oli kulkenut maantien reunassa eikä tien vieressä kulkevalla kevyen liikenteen väylällä.

Havaintojen mukaan miehen kulku oli ollut täysin normaalia ja hän oli kulkenut tien vasemmalla puolella, kuten jalankulkijoiden kuuluukin.

Poliisi kaipaa havaintoja

Maantiellä on 80 kilometrin tuntinopeusrajoitus. Mies oli menossa etelän suuntaan Hämeenlinnantietä.

– Törmäyspaikka on ollut noin 150 metrin päässä Veikkarinkadun risteyksestä Helsingin suuntaan, Lylykangas kertoo.

Poliisi ei vielä tiedä, minne mies oli matkalla.

Poliisi on päivän aikana saanut yhteydenottoja silminnäkijöiltä, mutta vanhukseen törmänneestä autoilijasta tai autosta ei ole mitään tietoa.

– Odotamme kiivaasti tietoa vaurioituneesta autosta. Epäilemme, että kyse on henkilöautosta, mutta esimerkiksi auton väristä ei ole tietoa.

Poliisi kaipaa havaintoja ajoneuvoista, jotka ovat vaurioituneet etuosasta ja mahdollisesti myös tuulilasista. Tietoja pyydetään ilmoittamaan Itä-Uudenmaan poliisin numeroon p. 0295 435160 tai 0295 413 824.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.