Vanhukset vedessä -kuvasta tuli hitti USA:ssa – "Jos ei olisi naurettu, olisi pitänyt seistä ja itkeä"

Ensin pitää hieraista silmiään. Pitääkö tämä kuva tosiaankin paikkaansa? Vanhukset näyttävät oleskelevan huoneessa, joka on täyttymässä vedestä. Ikään kuin vesi ei haittaisi heidän puuhastelujaan ollenkaan.

Kyseisen kuvan mummot ovat 59-99-vuotiaita. Monet heistä ovat dementikkoja.

Teksasin Dickinsonin hätäkoordinoija David Popoff vahvistaa texasilaiselle The Daily News -lehdelle, että kyseisen palvelutalon asukkaat pelastettiin joidenkin tuntien kuluttua tämän kuvan ottamisen jälkeen.

Kyseessä on La Vita Bella -niminen avustetun asumisen palvelutalo, jossa oli 18 ihmistä.

Kuvasta tuli viraalihitti. Kuvan twiittasi sunnuntaiaamuna ensimmäisenä floridalainen Timothy McIntosh, joksa sanoi saaneensa sen anopiltaan Trudy Lampson. Lampson on kyseisen palvelutalon johtaja.

"Rouvat olivat hyvällä tuulella"

Lehden haastatteleman Trudy Lampsonin mukaan talon asukkaat vitsailivat ja naureskelivat, kun vesi nousi yhtäkkiä ensin nilkkoihin ja sitten vyötärön korkeudelle.

– Mitä muuta he olisivat voineet tehdä, Lampson sanoi.

– Rouvat olivat hyvällä tuulella. Se oli hassua. Oli pakko nauraa, sillä jos ei olisi naurettu, olisi pitänyt seistä ja itkeä, Lampson kommentoi lehdelle.

Vesi nousi nopeasti

Ensin vesi oli alkanut suihkuta vessanpöntöstä. Sen jälkeen vettä oli alkanut tulla takaovesta.

Asukkaat siirettiin yksitellen aluksi yksikerroksisen talon olohuoneeseen. Vesi nousi nopeasti ja huonekalut ja kissaruoka alkoivat kellua ihmisten ympärillä.

– Se oli kamalaa, Lampson kertoi.

Vesi oli lämmintä mutta ihmisillä alkoi tulla kylmä. Oudosta tilanteesta huolimatta kaikki naureskelivat ja vitsailivat. Lampson sanoo lähettäneensä viraaliksi nousseen kuvan noin kello yhdeksän aamulla vävylleen.

Vanhukset pelastettiin lopulta veneisiin ja maastureihin.

Kyseisellä palvelutalolla on evakuointisuunnitelma ja sen asukkaat on evakuoitu sekä Ike- että Rita-hurrikaanien edellä.

Tällä kertaa asukkaita ei kuitenkaan evakuoitu ennalta. Lampsonin mukaan hänen keskusteltuaan paikallisen vanhuspalvelutoimiston kanssa hän päätti olla evakuoimatta vanhuksia.  

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja