Mainos

Erikoinen tempaus suorassa lähetyksessä: Mies kroolasi tulvivalla kadulla toimittajan raportoidessa Florencen tuhoista

0:34

Toimittaja Malin Ottander raportoi suorassa lähetyksessä Florence-myrskyn tuhoista Wilmingtonissa USA:ssa, kun yllättäen hänen takanaan alkoi uintitaitojen todistelu.

Ruotsin TV4:lle Florence-hurrikaanista lauantaina raportoinut Malin Ottander hämmästyi suorassa lähetyksessä. Hän seisoi polviaan myöten tulvavedessä sateen räiskyessä päälle, kun uutisankkuri Bengt Magnusson alkoi ihmetellä ääneen Ottanderin selän takana olevaa näkyä.

Kesken Ottanderin puheen tämän taakse lompsii mies uimahousuissa ja lähtee kroolaamaan tulvivalle kadulle. 

Katso yllä olevalta videolta, kuinka katukroolaaja yllätti suorassa lähetyksessä.

Ottander kertoo MTV Uutisille, että tämä hämmentyi Magnussonin puheista.

– Olin kertonut juuri, miten pahaa tuhoa myrsky on aiheuttanut ja en ymmärtänyt aluksi yhtään tilanteen koomisuutta. En tiedä, kuunteliko kukaan minua tuon hetken aikana, Ottander nauraa.

Lähetyksen päätyttyä Ottander näki videoklipin ja ymmärsi paremmin kollegoidensa hämmennystä. Miehen ajoitus kuitenkin hämmästytti.

– Muutaman muun kanavan lähetykset oli tehty ennen meitä samasta kohtaa ja olimme jonossa. Sitten hän tuli juuri meidän vuoromme aikana sinne.

"Aina löytyy syitä nauraa"

Ottander kertoo, että hän ja TV4:n kuvaaja yrittivät tavoittaa kyseistä uimaria kertomaan tarkemmin tempauksen taustoista, mutta häntä ei koskaan löytynyt.

Heiltä kysyttiin pariin otteeseen, olivatko he jotenkin järjestäneet tempauksen tai tienneet siitä etukäteen. Ottander sanoo, että tämän kujeilijana tunnettu kuvaaja olisi mieluusti ottanut sulan hattuunsa, mutta tempaus tapahtui täysin heidän tietoisuutensa ulkopuolella.

Katukroolaajan katoaminen harmittaa myös siksi, ettei tämä nyt todennäköisesti tiedä sometähteydestään. Livelähetyksestä kuvatut klipit olivat viikonlopun somehitti.

– Kunpa voisin jotenkin tavoittaa hänet ja kertoa, että hän on tällä hetkellä Ruotsin tunnetuin uimari, Ottander nauraa jälleen.

Kyseinen tempaus oli ainoa varsinainen kuje, jonka Ottander tietää käyneen toimittajille Florencesta raportoidessa. Hän kuitenkin sanoo, että paikalliset osasivat ottaa ilon irti elämästä tuhosta huolimatta.

– Yleinen ilmapiiri oli ystävällinen ja paikallisten kanssa vitsailtiin pienistä asioista, kuten kosteudesta rypistyneistä sormista. Sitä on vaikea selittää. Tunnelma oli sellainen, että aina on syitä nauraa, Ottander kuvailee.

Ilmastonmuutos huolettaa

Tulvavesien takia Wilmingtonista on ollut vaikeaa päästä pois. Myös Ottander joutui pysymään hotellissa kaavailtua pidempään. Sähköt olivat poikki ja lämmintä vettä ei tullut.

Maanantaina hän pääsi pois, kun paikalle ajoi useita rekkoja evakuoimaan ihmisiä.

– Normaalisti ajomatka lähimmälle lentokentälle olisi tunti, puolitoista. Nyt se kesti yli neljä tuntia, Ottander kuvailee.

Hän sanoo olleensa huolissaan ilmastonmuutoksen vaikutuksista jo pitkään. Tunne voimistui kesällä Ruotsin maastopaloista raportoidessa, ja nyt Yhdysvaltoihin muuttanut toimittaja pelkää hurrikaaniuutisoinnin muuttuvan isoksi osaksi työnkuvaa.

– Asiantuntijat ovat sanoneet, että vaikka hurrikaaneja on ollut ennenkin, ne ovat voimistuneet ja niitä on jopa useammin. Samaa sanoivat paikallisetkin: he olivat kokeneet useita hurrikaaneja, mutta nyt tulvavedet olivat yllättäneet heidät. Siinä lentokoneessa istuessa mietin, että tämäkin vaikuttaa tähän kaikkeen. Mietin, joutuvatko lapseni ja lapsenlapseni elämään tuollaisissa olosuhteissa.

Viimeisimpien tietojen mukaan 32 ihmistä on kuollut Florence-myrskyssä. 

Tuhoisien tornadojen ohella alueiden tulviminen jatkuu edelleen.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja