Vanhemmat yrittivät ostaa likööriä Lidlistä lapset mukanaan – henkilökunta soitti poliisit: "Koko asia on naurettava"

6:14

Brittipari järkyttyi, kun ruokakaupassa ei suostuttu myymään heille 20-prosenttista alkoholijuomaa mukana olleiden lasten takia, kertoo muun muassa brittilehti Mirror.

Katso yllä olevalta videolta keskustelua siitä, millaisia haittoja alkoholi aiheuttaa nuorille.

Jackie Chandler, 41, ja Gary Sprake, 43, olivat ostoksilla Lidlissä Hampshiressä, Englannissa 14- ja 11-vuotiaiden tyttäriensä kanssa. Vanhemmat olivat menossa myöhemmin samana päivänä ystäviensä luokse juhliin, joten he päättivät ostaa kaupasta pullon pinkin väristä raparperi-inkiväärilikööriä.

Pariskunta kuitenkin yllättyi toden teolla kassalla. Kun he olivat maksamaisillaan ostoksia, kassa vaati nähdä 14-vuotiaan Ella-Mayn henkilöllisyystodistuksen.

Jackie ja Gary luulivat kassan pilailevan, mutta näin ei kuitenkaan ollut. Isä yritti jopa ostaa giniä erilliselle kuitille – tuloksetta.

– Ei olisi mitään mahdollisuutta, että antaisimme hänen [tyttäremme] ottaa siemauksen alkoholia, saati sitten ostaisimme hänelle pulloa, Jackie sanoo.

Lopulta erimielisyys johti siihen, että paikalle kutsuttiin kaupan esimies, joka pyysi perhettä poistumaan ja soitti paikalle poliisit.


Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Koko asia on naurettava"

Pariskunnan mukaan paikalle kutsuttu poliisi ei voinut uskoa, että hänelle oli soitettu asiasta.

Jackie ja Gary ovat sitä mieltä, että he eivät tehneet mitään väärin, vaan ovat pikemminkin kaupan "typeryyden uhreja".

– Ihmettelen, mihin raja tämän toimintatavan kanssa vedetään. Jos minulla olisi neljävuotias, enkö pystyisi saamaan alkoholijuomaa? Ja jos menisin takaisin kauppaan, mikä on epätodennäköistä, enkö saisi ostaa alkoholia, koska he tietävät, että minulla on tytär? Koko asia on naurettava, Gary tykittää.

Britannian Lidlin edustaja kuitenkin puolusti kaupan menettelytapaa. Kauppa tukee sen työntekijöitä käyttämään arvosteluaan alkoholin myynnissä.

Lähteet: Mirror, The Sun

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja