Mainos

Vanhemmat syyttävät Trumpia lastensa kuoleman väärinkäytöstä: "Lapseni olisi tyrmistynyt"

Australian hostellisurmissa kuolleiden nuorten vanhemmat ovat kirjoittaneet Donald Trumpille avoimen kirjeen, jossa paheksuvat lastensa kuoleman liittämistä Valkoisen talon terroritekolistalle.

Kahden Australiassa tapetun nuoren vanhemmat arvostelevat Yhdysvaltain presidenttiä Donald Trumpia siitä, että hän käyttää heidän lastensa kuolemaa hyväkseen maahantulokiellon perustelussa.

Donald Trump sanoi maanantaina, ettei epärehellinen media kerro kaikista terroriteoista ja eilen tiistaina Valkoinen talo julkaisi listan iskuista, joista media on raportoinut "liian vähän".

Yksi listalla mainituista tapauksista on Ison-Britannian kansalaisten Mia Ayliffe-Chungin ja Tom Jacksonin surma Australiassa. 

29-vuotias ranskalainen Smail Ayad puukotti ensin Ayliffe-Chungia ja sitten Jacksonia, joka oli rientänyt auttamaan ensimmäistä puukotuksen uhria.

Surmien yhteyttä terrorismiin ei löydetty

Ayliffe-Chungin ja Jacksonin vanhemmat ovat kirjoittaneet Trumpille avoimet kirjeet, jossa ilmaisevat paheksuntansa siitä, että heidän lastensa kuolemat ovat Trumpin listalla.

Surmien taustalla ei vanhempien mukaan ollut islamistinen terrori.

– Queenslandin poliisi ja Ranskan terrorisminvastainen poliisi ovat hylänneet jo tutkinnan varhaisissa vaiheessa mahdollisuuden, että Mian ja Tomin kuolemat liittyisivät islamistiseen terroriin, Ayliffe-Chungin äiti Rosie Ayliffe kirjoittaa.

Ayliffe kertoo alkaneensa Independent-julkaisun bloggariksi juuri oikaistakseen sen käsityksen, että hänen tyttärensä kuolema liittyisi islamiin.

Käsitys, että Isis olisi nuorten kuoleman takana, liittyy siihen, että surmaajan kerrotiin huutavan "Allahu akbar" ennen puukotusta.

Ayliffe kirjoittaa työskennelleensä islamilaisessa maailmassa ja painottaa, etteivät kaikki hölmöt, jotka huutavat "Allahu akbar" rikoksen tehdessään, ole oikeita muslimeja.

"Oikea syy ei olisi sopinut agendaan"

Tom Jacksonin isä Les Jackson kirjoittaa omassa vastineessaan uskovansa, että Valkoisessa talossa olisi voitu helposti tarkistaa, että Mia ja Tom eivät kuolleet terroriteon vaan häiriintyneen yksilön teon vuoksi.

– Tämä ei tietenkään sopisi Trumpin agendaan, Jackson kirjoittaa.

– Tom oli hauskanpitoa rakastava maailmankansalainen, joka sai kavereita helposti riippumatta rodusta, uskonnosta tai väristä ja olisi tyrmistynyt ennakkoluuloista, joita on virinnyt monissa länsimaissa.

Hostellisurma tapahtui elokuussa vuonna 2016.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.