Michelle luuli keksineensä nerokkaan tavan suitsia lastensa ainaisia riitoja, mutta toisin kävi: "En voi edes olla vihainen"

Michelle oletti saaneensa lastensa haukkumasanat hallintaan, mutta toisin kävi.

Michelle Falardeau Marchandilla on kolme lasta, jotka pienempänä usein nahistelivat, kuten lapsilla on tapana. Michelle oli huomannut, että he osaavat olla julmia toisilleen. Perheessä kuultiinkin kaikenlaisia ohjeita malliin "älä sano noin" tai "älä nimittele siskoasi".

Kun perinteiset kiellot eivät tuntuneet tehoavan, Michelle päätti alkaa luovaksi.

Keksi käyttää hyödyksi liitutaulua

– Kun muutimme kotiimme nelisen vuotta sitten, olin innoissani sillä keittiössä oli iso, varta vasten sinne rakennettu korkkitaulu ja liitutaulu, Michelle kuvailee Scary Mommy -sivustolla.

Liitutaululle alkoi pian ilmaantua viikon ruokalistojen lisäksi jotakin muuta: nimittäin lasten piirtämiä kuvia – ja haukkumaviestejä sisarukselta toiselle.

– Nerokkuuden hetkenäni pyyhin liitutaulun puhtaaksi ja jaoin sen viiteen osioon. Panin jokaisen perheenjäsenen nimen yhteen osioon. Tämä olisi reiluuden huipentuma. Lapsille ja vanhemmille samat säännöt, Michelle kuvaa ideaansa.

Michellen idea: Kun joku nimittelee toista, hän saa merkinnän

Hän selitti ajatuksensa lapsille aterialla: aina, kun joku solvaisi tai nimittelisi toista, hän saisi laatikkoonsa merkinnän. Se, jolla päivän lopussa olisi eniten merkintöjä, joutuisi tiskaamaan päivän tiskit.

– Yksinkertaista. Suoraviivaista. Ihailin omaa nerokkuuttani, Michelle kuvailee.

Hetken idea toimikin. Sitten lapset alkoivat keksiä tapoja venyttää sääntöä: he esimerkiksi solvasivat toisiaan perheen koirien "äänellä".

Michelle. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

William ei saanut loukata siskoaan, mutta jos mopsimme Perry teki sen Muppetti-äänellään, se olikin hauskaa. Kun tämä lasten taktiikka kadotti viehätyksensä, ja minä hermoni, lapset tottelivat vastahakoisesti. Hahaa, minä voitin, ajattelin itsekseni ylimielisesti. Olen nero vanhemmuudessa, Michelle kuvaa.

Lapsi päättikin "uhrata itsensä" muiden vuoksi

Pian kaikki kuitenkin meni mönkään, mutta melko suloisella tavalla. Perhe oli syömässä, kun Michellen tytär Aislinn haukkui veljeään rumalla sanalla.

– "Saat merkinnän", sanoin Aislinnille. Katsoin häntä tavalla, joka välitti sekä varoituksen että muistutti, että minä olen tässä tilanteen herra. Ihana tyttäremme pysähtyi sekunnin sadasosaksi. Saatoin melkein nähdä, kuinka fiksu tyttömme mietti vaihtoehtojaan. Hänen silmissään oli pilke, Michelle muistaa.

Hetken kuluttua Aislinn alkoikin huutaa. Hän huusi solvausta veljelleen uudelleen ja uudelleen.

– "Mitä sinä teet", minä kakistelin. "Uhraan itseni", tyttö vastasi." Minä tiskaan tänään. Nyt voimme kaikki sanoa ihan mitä haluamme koko loppupäivän ajan", Michelle kuvailee.

– Tuijotimme kaikki häntä hämmästyneinä. Sitten tapahtui jotakin maagista: William sanoi "huomenna minä kärsin tiimin puolesta".

Perheen lapset 2020Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

"Kai tämä on hyvä lopputulos?"

Michelle oli tyrmistynyt, ja toisaalta vaikuttunut. Lapset olivat olleet nerokkaampia kuin hän.

– Positiivisesti ajatellen: halusin lastemme tekevän yhteistyötä ja tukevan toisiaan, joten kai se oli hyvä lopputulos? Jee, voitin vanhemmuudessa, Michelle toteaa.

Artikkelinsa otsikossa hän kertoikin, että perheen fiksut lapset keksivät tavan kiertää äidin säännöt.

– Enkä voi edes olla vihainen siitä!

Lue myös:

    Uusimmat