Vanhat konkarit kommentoivat Idolsin paluuta

Idolsista tutut kasvot kommentoivat huippusuositun ohjelman paluuta. Onko ohjelmassa heidän mielestään vielä potentiaalia?

MTV3:n ohjelmapäällikkö Jorma Sairanen paljasti, että huippusuosittu Idols tulee taas. Suomen ensimmäisestä Idolsista on vuonna 2013 kulunut kymmenen vuotta – tämä vuosi on siis Idolsin juhlavuosi.

Ensimmäisestä Idolsista julkisuuteen tullut Antti Tuisku on mielissään siitä, että ohjelma tulee takaisin.

– On hauska ajatella, että on kulunut jo kymmenen vuotta siitä, kun olin kilpailemassa Idolsissa. Minä tulen olemaan Idolsille ikuisesti kiitollinen, että sain mahdollisuuden.

– Tässä sulkeutuu monta ympyrää: teen tänä keväänä kymmenettä albumiani, on tullut kymmenen vuotta täyteen siitä kun aloitin urani ja KIDSingin myötä pääsen nyt taas tekemään töitä niiden ihmisten kanssa, joiden kanssa olen tehnyt töitä jo urani alkuvaiheessa, tällä hetkellä KIDSing-ohjelmaa tuomaroiva mies kertoo.

Aikojen alusta saakka Idolsia juontanut Heikki Paasonen on itsekin kasvanut formaatin mukana. Mies vertaakin itseään muihin Idols-kilpailijoihin. Idolsin alkaessa mies oli jopa laulajia nuorempi, mutta nyt hän kuvailee itseään vanhaksi sedäksi kilpailijoiden joukossa.

– Minullakin Idols käynnisti kunnolla sen touhun, joten minulla on tietty kiitollisuus formaattia kohtaan. Olen saanut itsekin mahdollisuuden tulla pystymetsistä, Paasonen miettii.

– Vaikka on paljon laulukilpailuja, Idols on edelleen se amatöörikisa, jossa pystymetsästä voi nousta suurille lavoille. Muissa kilpailuissa puolet voivat olla ammattilaisia, jotka ovat hakemassa uutta kierrosta uraansa. Idolsissa on kiehtonut aina se mahdollisuus tulla täydestä tuntemattomuudesta ja nousta kansantietouteen, Paasonen analysoi.

Idolsin päätuomarina alkuvuosina toiminut Asko Kallonen muistelee myös Idols-aikojaan lämmöllä. Hän näkee ohjelmassa potentiaalia edelleen.

– Jos se pystytään uudistamaan oikealla tavalla. Sehän on aito ja oikea alkuperäinen laulukilpailu nykyaikana. Idolsin vahvuus on moniin muihin laulukilpailuihin verrattuna se, että sieltä etsitään ihan uusia lahjakkuuksia, kun taas muissa on usein kokeneempia laulajia.

Kallonen on samaa mieltä Paasosen kanssa ohjelman vahvuuksista.

– Idolsin ainutlaatuisuus on siinä, että sieltä tulee sellaisia ihmisiä, joilla ole kokemusta, eikä heitä ole "marinoitu" tässä bisneksessä. Idolsin vahvuus on, että sieltä tulee Diandroja, Anna Puita ja Antti Tuiskuja.

Jos Kallosta pyydettäisiin Idolsin vierailevaksi tuomariksi, mitä hän sanoisi?

– En osaa nyt mitään sanoa, koska ei ole pyydetty, Kallonen hymyilee.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat