Mainos

Vanhaselta loppuivat eväät palkkamalttiin

Hallituksen ja työmarkkinajärjestöjen tapaamisessa ei löytynyt uusia lääkkeitä palkkamaltin säilyttämiseksi. Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) tapasi keskusjärjestöjen johtajat iltapäivällä.

Tapaamisessa toivottiin, että metalli- ja teknologiateollisuus löytäisivät omat ratkaisunsa vielä ennen kesää ja näyttäisivät sopimuksellaan esimerkkiä muille.

Vanhasen mukaan hallituksella on vielä mahdollisuuksia tukea veroalella maltillisia palkkaratkaisuja, mutta viime kuukaudet ovat syöneet tätä mahdollisuutta.

- Ilman muuta tämä aika huutaisi vakauttavaa, kaikkia koskettavaa, pitkäaikaista ja ostovoimaa ja työllisyyttä tukevaa ratkaisua ennen kesää, mutta tähän ei tosiasiallisesti ole edellytyksiä. Sen perään ei kannata enää toiveita rakentaa, totesi SAK:n puheenjohtaja Lauri Ihalainen tapaamisen jälkeen.

Työnantajapuoli säilytti tylyn linjansa.

- Toivomme, että emme näkisi jatkossa enää palkkakilpailua henkiviä kannanottoja, sanoi EK:n toimitusjohtaja Leif Fagernäs.

Fagernäs myös muistutti, että hintakilpailukyky on rapautunut viime vuosina ja kaipasi palkkajoustoja.

Hallituksen tavoitteena on ollut, että neuvottelut pitkäaikaisista ja maltillisista palkkasopimuksista saadaan hyvissä ajoin alkuun. Suurin osa nykyisistä sopimuksista päättyy ensi vuonna.

Katso Matti Maunun juttu (Kymmenen uutiset 14.4.2009)

(MTV3-STT)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.