Mainos

Vanhanen torjuu Viinasen ehdotuksen etuuksien leikkauksista

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) kavahtaa 1990-luvun lamavuosien valtiovarainministerin Iiro Viinasen (kok.) ehdotusta etuuksien leikkauksista.

–Se on väärä oppi, Vanhanen kommentoi asiaa vaalitilaisuudessaan tänään Helsingissä.

Viinanen sanoi Turun Sanomien ja Väli-Suomen sanomalehtien haastattelussa, että myös etuuksiin on pakko kajota, kun kilpailukyvystä joudutaan huolehtimaan. Viinasen mielestä rahaa ei voida jakaa vastikkeettomasti.

Vanhanen sanoi, että ensi vuoden talouskasvu pitää rakentaa kotitalouksien ostovoiman kehitykselle.Sitä kautta työllistetään myös kotimarkkinoita.

Viinanen kaipasi haastattelussa hallitukselta tiukkoja toimia uhkaavan taantuman varalle. Hän haluaisi myös kiristää pääomaverotusta.

Viinanen ei ymmärrä, miksi valtaosa Suomen tuhannesta suurituloisimmasta maksaa vain alle 30 prosenttia veroja. Samalla hän arvostelee voimakkaasti myös yritysjohdon suuria palkkoja.

Valtiovarainministeri Jyrki Katainen (kok.) myönsi STT:lle, että pääomaverotuksen ja palkkaverotuksen epäsuhta on ongelma. Hän ei kuitenkaan halunnut ottaa tarkemmin kantaa pääomaverotuksen remonttiin, koska muutostarpeita selvitetään parhaillaan työryhmässä.

Viinasen ajatusta etuuksiin puuttumisesta Katainen kommentoi vain sanomalla, että jokaisella on oikeus omiin käsityksiinsä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.