Mainos

Vanhanen: Suomen ja Ruotsin pidettävä kotimarkkinat vedossa

Suomi ja Ruotsi eivät ole kansainvälisessä rahoituskriisissä myrskyn keskellä, mutta kummankin maan kotimarkkinat tulee nyt pitää käynnissä, ja piruja on turha maalata seinälle. Tähän malliin kommentoi pääministeri Matti Vanhanen Ruotsin pääministerin Fredrik Reinfeldtin kanssa käymiään keskusteluja Tukholmassa.

- Pikakäynnilläni ilmeni, että maat ovat ryhtyneet koko lailla samanlaisiin linjauksiin ja toimiin kansainvälisen rahoituskriisin vaikutusten torjumiseksi. Tämä merkitsee elvytystoimia, jotka vastaavat noin yhtä prosenttia bruttokansantuotteesta, Vanhanen kertoi toimittajille tavattuaan Reinfeldtin.

Vanhasen mukaan kummankin maan taloudella on hyvin suuri merkitys toiselle, ja siksi pääministerit korostivat, että nyt kotimarkkinat tulee pitää käynnissä. Vanhasen mukaan tähän suuntaan toimivat muun muassa hallituksen päättämät verohelpotukset.

SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen esitti lokakuun alussa laajoja neuvotteluja hallituksen, opposition ja työmarkkinajärjestöjen kesken talouskriisin vaikutusten minimoimiseksi.

Eduskunnan puhemies Sauli Niinistö harmitteli eilen, että hallitus hylkäsi opposition ehdotuksen.

Vanhanen torjui kuitenkin Tukholmassa toistamiseen ajatuksen yhteisestä neuvonpidosta.

- Sellaisia ei nyt tarvita, Vanhanen sanoi.

- Suomi tai Ruotsikaan ei ole nyt tämän kriisin myrskyn silmässä, mutta loiskeita meillekin tulee. Suurimmalla osalla suomalaisista ei kuitenkaan ole syytä huoleen, koska heidän työpaikkansa säilyvät.

Vanhanen vakuutti, ettei hän virkansa vuoksi esitä ylioptimistista.

- Taloudenhoidossa on paljon psykologiaa. Hallitus ei ole silti syyllistynyt ylioptimismiin, mutta ei pidä myöskään mustamaalata.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.