Mainos

"Vanhanen paljon vahvemmilla kuin Jäätteenmäki"

Mitä tahansa voi vielä tapahtua, arvioi Vanhasen talojupakkaa ja sen lieveilmiöitä MTV:n uutisten politiikan toimituksen päällikkö Timo Haapala.

Kaikesta höykytyksestä huolimatta Vanhanen on saanut paljon sympatiaa ja luottamusta osakseen niin eduskunnan kollegoilta kuin kansalaisiltakin.

- Vanhanen oli tänään marttyyrimaisen voitonvarma. Tämä Ylen juttu on saanut valtavan paljon huomiota ja ihmetystä osakseen eduskunnassa, Haapala sanoo.

- Kun vertaa tilannetta kesään 2003, jolloin pääministeri Anneli Jäätteenmäki oli samanlaisessa tilanteessa, tunnelma ja luottamus Vanhasta kohtaan on täysin erilainen. Luottamus häneen on vahva.

Päivän aikana kuultiin teatraalisia kommentteja muiltakin kuin Vanhaselta. Esimerkiksi keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Timo Kalli vaati Yleisradion toimitusjohtajaa Mikael Jungneria eroamaan, jos Yle ei esitä tarpeeksi vahvoja todisteita Silminnäkijä-ohjelmansa syytöksistä.

- Kallin Jungneriin kohdistama erovaatimus on erittäin kova, mutta niin on Ylen juttukin, Haapala muistuttaa.

Haapala arvioi, että päitä varmasti vaihtuu eri pesteissä.

- Meille journalisteille tämä voi kävellä ikävällä tavalla vastaan sikäli, että etenkin jos tämä Ylen juttu ei pidä, se voi johtaa lähdesuojan murtamiseen. Se vaikeuttaa journalistien työtä huomattavasti.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.