Mainos

Vanhanen: EU:n lähetettävä vahva viesti elvyttämisestä

EU-maat ovat sopineet 200 miljardin euron talouden elvytyspaketista, mikä tarkoittaa että elvyttämiseen käytetään noin 1,5 prosenttia jäsenmaiden bruttokansantuotteesta.

Pääministeri Matti Vanhanen pitää tärkeänä, että EU-maat sitoutuvat elvytyspakettiin.

- On tärkeää, että täältä lähtisi vahva viesti, joka kertoisi yrityksille ja kuluttajille Euroopassa ja muualla maailmassa, että Eurooppa aikoo elvyttää. Eurooppa tekee kaikkensa, että taloudellinen toimeliaisuus saadaan uudelleen käyntiin. Tämän viestin tulee olla mahdollisimman vahva, vaikkakin jokainen jäsenmaa erikseen päättää näistä toimista, Vanhanen sanoi.

EU valmistelee parhaillaan myös energia- ja ilmastopakettia, josta kättä on väännetty tiukasti koko syksy. Kokouksen ilmastoneuvotteluissa jäsenmaat kaavailevat merkittäviä helpotuksia joillekin teollisuudenaloille.

Pääministeri Vanhasen mukaan Suomen ja muidenkin maiden toiveet on otettu hyvin huomioon. Vanha tavoite päästöjen leikkaamisesta on kuitenkin ennallaan.

- Myös tässä asiassa on vahva viesti, että Eurooppa kulkee ilmastonmuutoksen torjumisen kärjessä ja että Eurooppa sitoutuu siihen, että päästöjä vähennetään 20 prosenttia vuoteen 2020 mennessä. Jos saamme maailmanlaajuisen sopimuksen, vähennys on peräti 30 prosenttia.

(MTV3)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.