Mainos

Vanhanen ei vaadi Jungnerin eroa

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) pitää kiinni Ylen riippumattomuudesta. Hän sanoi pääministerin haastattelutunnilla Radio Suomessa, ettei yhdy joidenkin keskustapoliitikkojen vaatimukseen toimitusjohtaja Mikael Jungnerin (sd.)erosta.

Myös poliitikoilla on Vanhasen mielestä oikeus käyttää sananvapautta ja esittää erovaatimuksia. Jungnerin eroa ovat vaatineet keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Timo Kalli ja puolueen varapuheenjohtaja Antti Rantakangas.

Vanhaselta kysyttiin myös, miksei pääministeri vie lautakasauutisvointia oikeuteen.

- Oikeudenkäynti veisi kahdesta kolmeen vuotta, jona aikana en voisi osallistua tähän keskusteluun. Silloin, kun jonkun asian vie oikeuteen, niin asianosaiset eivät siitä puhu. Kaikki muut keskustelisivat siitä, mutta itse joutuisin olemaan vaiti asiassa, jota varmasti seuraavissakin eduskuntavaaleissakin käytäisiin. Siitä voitaisiin luoda mielikuvaa, että olisin tehnyt jotain väärin ja en voisi puolustautua. Nyt pystyn puolustautumaan itse, Vanhanen sanoo.

Vanhanen sanoo, että lautakohu on vahvistanut häntä.

- Asemani on vahvempi kuin koskaan pääministeri kauden aikana.

Pysyy vaiti Nuorisosäätiöstä

Nuorisosäätiön jakamasta vaalirahoituksesta pääministeri ei edelleenkään suostunut puhumaan. Hän vetosi siihen, että selvitykset tuista ovat kesken.

Vanhanen piikitteli mediaa siitä, että lehdet ovat pääkirjoituksissaan vastustaneet kulukattoa vaalikampanjoille. Keskusta on kannattanut puolueiden vaalimainosbudjeteille enimmäisrajaa.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.