Mainos

Vanhanen ei paljasta komissaariehdokastaan

Pääministeri Matti Vanhasen mukaan Suomen komissaariehdokkaasta keskustellaan lähipäivinä. Vanhanen osallistuu tänään EU:n ylimääräiseen huippukokoukseen Brysselissä.

Pääministeri Matti Vanhanen ei halua edelleenkään paljastaa, ketä hän kannattaa Suomen seuraavaksi EU:n komission jäseneksi. Hän vastasi kysymyksiin lyhyesti iltapäivällä lähtiessään EU:n ylimääräiseen huippukokoukseen Brysseliin.

Vanhasen mukaan Suomen komissaariehdokkaasta keskustellaan lähipäivinä. Hän muistutti, että prosessiin kuuluu myös keskustelu komission nykyisen puheenjohtajan Romano Prodin kanssa. Prodi saapuu Suomeen perjantaina.

Vanhasen mukaan komission jäsenen valinta ei ole hänelle mikään hankala paikka. Kyse on hänen mielestään normaalista päätöksenteosta. Vanhanen vakuutti, että Suomen komissaari nimitetään lähiaikoina. Hänen mielestään tärkeää on, että komissaarin vaihtaminen tapahtuu saumattomasti. Nykyinen komisaari Erkki Liikanen siirtyy Suomen Pankin johtoon jo vajaan kahden viikon kuluttua.

Presidentti ei puutu komissaarivalintoihin

Presidentti Tarja Halonen odottaa ja toivoo hallituksen saavan aikaan hyvän ja yksimielisen ratkaisun Suomen komissaarin valinnasta. Halonen korosti Istanbulissa tänään, että päätös kuuluu nyt valtioneuvostolle, eikä presidentillä ole siinä osuutta.

Halonen huomautti kuitenkin, että Suomen ei olisi tarvinnut kutsua komissaari Erkki Liikasta Suomen Pankkiin jo heinäkuussa. Komission puolesta Liikanen olisi voinut jatkaa lokakuun loppuun asti, jolloin mitään "pätkäkomissaaria" ei olisi tarvittu.

- Pidin hyvänä ratkaisuna, että katsottiin tässä puheenjohtajavalinnassa ensin kortit loppuun asti, sanoi Halonen.

Hän ei ryhtynyt ennakoimaan puhemies Paavo Lipposen aikeita. Lipposen on määrä kertoa niistä huomenna.

(MTV3-STT)

(Kymmenen uutiset 29.06.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.