Mainos

Vanhanen ei halua ottaa eläkeratkaisuun vielä kantaa

Hallituksen johtokaksikko ei vielä halua ottaa kantaa millä mallilla hallitus yrittää vauhdittaa eläke-etuuksien muutoksia. MTV:n uutiset kertoi eilen, että hallitus yrittäisi pikaista eläkeratkaisua työmarkkinajärjestöjen tapaamisessa jo ensi viikolla. Esillä on ollut vaihtoehto, jossa täyden eläkkeen saisi vasta 65-vuotiaana

Pääministeriltä ei herunut suoraan kantaa, miten topakasti hallituksen johtoministerit yrittävät ratkaisua eläke-etuuksien muutoksiin ensi keskiviikon tapaamisessa työmarkkinajohtajien kanssa.

Vanhasen mukaan eläkkeet ja työuran pidentäminen ovat tärkeitä osia laajassa talousohjelmassa, jota hallitus pusertaa kasaan yhdessä työmarkkinajärjestöjen kanssa.Eläkeasian valmistelu on pysynyt pienen piirin tiedossa.

- Tänä aamuna muun muassa ministereille kerroin, että näistä neuvotteluista ei ole edes ministereitä informoitu. Meillä on ollut valtiovarainministerin ja kahden virkamiehen, tai avustajan tiedossa näitä malleja ja ne ovat olleet hyvin pienessä valmistelussa, kertoo Pääministeri Matti Vanhanen.

MTV:n uutiset kertoi eilen, että alivaltiosihteeri Martti Hetemäen ja työmarkkinajärjestöjen eläkeasiantuntijoiden neuvotteluissa on noussut esiin seuraavanlainen eläkemalli.

Hallitus ei enää aja eläkeiän nostoa, mutta täyden eläkkeen saisi 65-vuotiaana. 63-vuotiaana eläkkeelle jäävälle tulisi ns. varhennusvähennys. Eläkemenetys olisi huomattava.

- En ota näihin kantaa, koska jokainen malli tuntuu siltä, että nämä tyrmätään julkisuudessa. Asiantuntijoiden kesken on ollut malleja esillä, mutta hallitus ei ole sinällään ole mitään uusia malleja tehnyt.

Valtiovarainministeri Jyrki Kataisen mukaan myös työmarkkinajärjestöt ovat sitoutuneet työurien pidentämiseen.

- Meillä on täysin yhteinen näkemys että jotain pitää tehdä ja nyt etsimme sitten mallia. Hallituksella ei ole vielä mitään omaa mallia. Eläkepoliittiset asiantuntijat etsivät vaihtoehtoja ja niistä käydään keskusteluja sitten kun niitä on olemassa.

Ainakin eilen työntekijäpuoli torjui ensimmäisen eläketarjouksen. Järjestöillä ei ole halua palata pattitilanteeseen, johon talven eläkeneuvotteluissa ajauduttiin.

Katso Eeva Lehtimäen juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.