Mainos

Vanhan liiton punttikyykyt veks! – Näin Mestis-tähti Oula Palveesta on kasvanut tähti myös Liigaan

6:56

Tällä kaudella HPK:n ja koko Liigan yksi iso valopilkku on ollut Oula Palve, joka on ottanut isoja kehitysaskeleita henkilökohtaisella tasolla. Mestis-tähdestä on kasvanut tähti myös Liigaan.

Palveen matkalle on mahtunut sekä onnistuneita harjoitteluratkaisuja että onnea rooliratkaisujen puolella.

– Tässä on hyvä kesä alla. Sain hyvin treenattua ja sitä kautta jaksan tehdä hyvin hommia kaukalossa. Tietynlaista kypsyyttä on tullut omaan pelaamiseen myös, Palve miettii onnistumisten taustoja MTV Sportille.

Palve nakutti hirmupisteet Mestiksessä kaudella 2015-16, kun Jukureiden paidassa hänelle merkattiin 43 ottelussa tehot 32+39=71.

Tämän jälkeen Palve siirtyi HPK:hon, jossa ensimmäisellä kaudella 53 ottelussa Palveelle kertyi kasaan 22 (5+17) tehopistettä.

Tällä kaudella Palve on ottanut harppauksia eteenpäin. Tällä hetkellä hän on 20 parhaan joukossa Liigan pistepörssissä. 37 ottelussa Palve on nakuttanut tehot 11+22=33.

Vireen takaa löytyy iso pelillinen steppi.

– Luistelun kanssa on tehty kovasti töitä parin viime kauden aikana ja nyt tuntuu siltä, että sen avulla voi haastaa vastustajia, Palve nyökkäilee.

25-vuotias sentteri antaa tämän osalta kiitosta Antti Pennaselle, joka toimi hänen päävalmentajana jo Mikkelissä.

– Sen suhteen on tehty töitä jo pidemmän aikaa. Muutin vähän oheisharjoittelua ja sitä kautta olen saanut paremmin voimaa alle.

Palve teki myös henkilökohtaisella tasolla ratkaisuja. Keuruulta kotoisin oleva sentteri muokkasi vanhan liiton punttiharjoittelua uuteen uskoon.

– Jätin oikeastaan kaikki raskailla painoilla tehdyt kyykyt pois. Tuntui siltä, että niiden kanssa meni kaikki paikat hajalle. Aika paljon kaikkia yhden jalan juttuja ja dynaamisuutta on tullut käytyä läpi.

Sveitsin reissusta apua

Palve on pelannut jo tovin ajan samassa ketjussa yhdessä Kristian Vesalaisen ja Eetu Tuulolan kanssa. Vesalainen ja Tuulola olivat vuodenvaihteessa nuorten MM-kisoissa Buffalossa. Sieltä paluun jälkeen kolmikko on tehnyt hyvää tulosta Liigassa.

– Siinä ketjussa sattuu ja tapahtuu kaikenlaista. Pari nuorta kundia laidoilla ja siinä on hyvä pelata. Hyviä pelaajia, jotka molemmat saavat varmasti mahdollisuuden vielä aikanaan NHL:ssä.

– Ei auta valittaa, Palve hymähtää ketjukokonaisuudesta.

Vesalaisen ja Tuulolan nuorten MM-kisojen reissun aikana HPK vieraili Sveitsissä, missä joulukuun lopulla ohjelmassa oli Spengler Cup.

Siellä HPK ei onnistunut kaapimaan voittoja, mutta reissu oli muuten antoisa jatkoa ajatellen.

– Meillä on niin lyhyet pelimatkat täällä Suomessa, että aika vähän tulee vietettyä tiiviisti aikaa toisten ja joukkueen kanssa tuolleen hallin ulkopuolella. Tuo reissu hitsasi joukkuetta hyvin yhteen. Sieltä ollaan saatu hyvää fiilistä tänne arjen tekemisen puolelle, Palve miettii.

Reissun jälkeen HPK on niittänyt selvästi parempaa tulosta Liigassa. HPK rämpi ensin loppuvuodesta 2017, milloin 13 ottelun sisällä Kerho otti vain kaksi voittoa.

Vuoden 2018 alussa HPK ryskytti viiden ottelun voittoputkessa.

– Sitä on yrittänyt miettiä, että miten nuo ääripäät tulivat noin perätysten. Se oli kuitenkin vain ajankysymys, että milloin ruvetaan voittamaan. Ei me niin huonoja oltu, mitä tulokset ja sarjataulukko antoivat ymmärtää. Meillä on ollut tosi hyvä fiilis ja meininki tuossa joukkueen päivittäisessä tekemisessä, Palve vakuuttelee.

Lisää Palveen ajatuksia muun muassa tulevaisuuden kuvioista luvassa myöhemmin MTV Sportin sivuilla. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.