Ilveksen sensaatiohyökkääjä iski kypärätempun ja nousi maalipörssin kärkikahinoihin – valottaa alkukauden tehojen syitä

Tampereen Ilveksen riveistä on noussut alkukaudesta useita vastuunkantajia. Ehkä yllättävin heistä on Joose Antonen. 

Pääkuvan videolla Tulosruudun kuvaa tiistain KalPa-ottelusta.

23-vuotiaan hyökkääjä Antonen on ottanut aimo harppauksen kehityksessään. Se näkyy tilastoissa: kaudella 2016-17 Antonen pelasi 21 ottelua Lukossa ja teki vain neljä pistettä.

Seuraavalla kaudella hän pelasi 41 ottelua Lukon paidassa ja teki kahdeksan pistettä. Tämän kauden saldo on 14 ottelua ja yhtä monta pistettä.

Antonen onkin nousemassa raketin lailla kohti SM-liigan kärkipelaajia. Hänen alkukauden tehoille löytyy syy menneen kesän harjoittelusta.

– Tosi hyvä kesä alla harjoittelun puolesta. Sitä ajan, mitä en ollut Ilveksen mukana, olin personal trainerilla Nousiaisen Juholla ja sitä kautta sain fysiikkaani paljon apuja, Antonen valottaa MTV Sportille ja jatkaa:

– Vastuuta on myös tullut enemmän ja saanut pelata omilla vahvuuksillani.

Antonen keskittyi Nousiaisen johdolla kesäharjoittelussaan heikkouksiensa vahvistamiseen. Antosen mukaan sen mahdollisti se, että Nousiainen pystyi tarjoamaan henkilökohtaista valmentamista. 

Se taas vapautti molempien keskittymisen harjoittelemisen yksityiskohtiin. Kiitosta saa myös Ilveksen valmentajan Jouko Myrrän kauden aikana vetämät oheisharjoitteet.

Antosen mukaan parannusta on tullut voimassa, räjähtävyydessä sekä kestävyydessä. 

– Niissä on myös mentykin eteenpäin. Sen myös jollain tavalla huomaakin pelaamisessa ja se oli onnistunut projekti hänen (Nousiaisen) kanssaan. Siinä pääsi enemmän käsiksi kaikkeen, kuin jos olisi harjoitellut joukkueen kanssa.

Paluu Ilvekseen vapautti

Antonen on hakenut paikkaansa SM-liigassa useamman kauden ajan. Ennen Ilvekseen siirtymistä, hän yritti läpimurron tekemistä Lukossa ja JYPissä. 

Antosen mukaan Lukon päävalmentajalla Pekka Virralla ja Ilveksen päävalmentajalla Karri Kivellä on eroja. 

– Valmentajat ovat aina vähän erilaisia. Karrin kanssa on ollut hyvä pelata. Hän peluuttaa enemmän pakkeja, eikä ihan niin paljoa keskity hyökkääjiin. Totta kai välillä tulee jotain, mutta ei sen kummempaa. Molemmilla on oma tyylinsä valmentaa ja molemmista ihan tykkään, Antonen pohti.

Useissa eri medioissa on todettu Kiven suusta se, että pelaajia rohkaistaan olemaan oma itsensä niin jäällä kuin pukukopissa. 

Tämä on tuottanut sen, että virheiden tullessa pelaaja on voinut luottaa siihen, että joukkuekaveri auttaa. 

Virheisiin ei kannusteta, mutta niiden tullessa ei huudeta, vaan rohkaistaan.

– Saa pelata rohkeasti. Sillä tavalla, miten osaa ja yrittää järkevästi kaiken näköisiä ratkaisuja. Siihen myös kannustetaan ja se on hyvä niin. Kaikilla on varmasti hyvä pelata, Antonen kertoi.

Voiko siis sanoa, että se on ollut yksi syy alkukautesi hyvyyteen?

– Ihan varmasti voi sanoa, Antonen vastaa. 

KalPaa vastaan kypärätemppu

Antonen johdatti tiistai-iltana joukkojaan Kuopiossa, sillä hyökkääjä teki KalPaa vastaan kolme upeaa maalia. 

Antonen nousi maaliensa myötä SM-liigan maalipörssin jaetulle toiselle sijalle. Kasassa on nyt kahdeksan osumaa.

Kypärätemppu KalPaa vastaa tuntui Antosen mukaan hyvältä.

– Maalintekopeli, niin hyvältähän se tuntui, Antonen totesi. 

Upeiden suoritusten lisäksi silmään osui toinen mielenkiintoinen yksityiskohta. Antonen ei tuulettanut yhtäkään kolmesta maalistaan – ei edes silloin, kun kypärätemppu syntyi. 

– Ei siinä sen kummempaa, en ehkä ole hirveä tuulettaja muutenkaan. Se on minun reaktioni siihen ja mennään sillä, Antonen totesi naurahtaen.

Ilves jatkoi upeaa alkukauttaan, sillä se otti KalPasta 6-2-voiton.

– 6-2 vieraissa on yleensä aika hyvä tulos. Hyvin kai me pelasimme, olimme jalalla aika aktiivisia ja saimme paljon myllyä pyörimään hyökkäysalueella. Olimme koko aika pelin päällä ja sitä kautta ansaitsimme voiton, Antonen mietti.

 

Lue myös:

    Uusimmat