Mainos

Vanhainkodissa roihahti Pertunmaalla

Tulipalo turmeli terveyskeskuksen vuodeosaston kuntoutussiiven Pertunmaalla Etelä-Savossa tänään iltapäivällä.

Puolilta päivin alkanut kuntoutussiiven palo ei aiheuttanut henkilövahinkoja. Aineellisten vahinkojen määräksi arvioidaan lähes 100 000 euroa. Terveyskeskuksen kuntoutusosastolla oli 12 potilasta. Henkilökunta siirsi heidät nopeasti turvaan terveyskeskuksen muihin tiloihin.

Pertunmaan terveyskeskuskiinteistössä on useita siipiä ja potilaita nelisenkymmentä. Siksi paikalle hälytettiin pelastusvoimia Pertunmaan lisäksi Mäntyharjulta, Hirvensalmelta ja Mikkelistä.

Päivystävä paloviranomainen Mäntyharjun palotarkastaja Erkki Lehtonen kertoi, että todennäköisesti joku vanhus käänsi kuntoutussalin sähköhellasta kaikki levyt ja uunin päälle. Liedestä palo levisi seinärakenteisiin, kaappeihin ja kattoon.

Kuntoutustilassa tehdään töitä vain arkisin. Sammutusyksiköt onnistuivat pysäyttämään tulen leviämisen palo-oveen. Tuli turmeli ja savusti noin 300 neliömetrin alalta sisäkattoja, sisustusta ja sähkölaitteita. Myös ikkunoita rikkoutui. Kiinteistön kantavat osat ovat kivirakenteisia.

Palanut osasto joudutaan peruskorjaamaan. Kunta pystyy sijoittamaan potilaat terveyskeskuksen muille osastoille. Poliisi tutkii palon syttymissyytä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.