Vangitut Avarnin järjestyksenvalvojat on vapautettu – näin poliisi kommentoi tutkintaa

MTV:n Rikostoimittajat-osiossa ruodittiin tänään turvallisuusalan ongelmia. Katso keskustelu yltä.

Rikoksista epäillyt turvayhtiö Avarnin työntekijät on päästetty pois tutkintavankeudesta. Poliisi kertoo asiasta tiedotteessaan. Henkilöitä kuitenkin epäillään yhä rikoksista.

Aiemmin viisi yrityksen palkkalistoilla ollutta järjestyksenvalvojaa määrättiin käräjäoikeuden päätöksellä tutkintavankeuteen, sillä heitä epäillään erilaisista vakavista, työn ohessa tehdyistä rikoksista.

Henkilöiden epäillään muun muassa pahoinpidelleen ihmisiä pääkaupunkiseudun asemilla ja kuvanneen tapahtumia.

– Tähän mennessä meillä on ollut vangittuna yhteensä viisi henkilöä, jotka kaikki on nyt kuulusteluiden jälkeen vapautettu. Yksi vapautettiin jo eilen ja loput neljä henkilöä tänään, kertoo komisario Paavo Ritari poliisin tiedottessa.

Poliisin mukaan vyyhtiin liittyen on ollut pidätettynä myös kolme muuta henkilöä. Heidät vapautettiin jo tammikuun alussa, eivätkä he ole olleet tutkinnan aikana varsinaisessa tutkintavankeudessa. Poliisin mukaan myös nämä kolme henkilöä on ennätetty jo kuulustella.

Poliisi kertoo tutkivansa kaikkiaan yli kahtakymmentä toukokuun ja joulukuun 2022 välille ajoittuvaa tapausta.

– Tapaukset ovat eri asteisia pahoinpitelyrikoksia, laittomia uhkauksia, kunnianloukkauksia, salassapitorikoksia sekä huumausaineen käyttörikoksia, Ritari jatkaa poliisin tiedotteessa.

Poliisi ei mainitse tiedotteessaan turvayhtiö Avarnin nimeä, vaikka asia on ollut julkisuudessa laajasti esillä.

Yhtiön toimitusjohtaja Niclas Sacklén on pahoitellut julki tulleita tapauksia, ja yhtiö on kertonut päättäneensä pahoinpitelyistä epäiltyjen järjestyksenvalvojien työsuhteet.

Lue myös:

    Uusimmat