Avarn Security: Poliisi on ottanut kolme uutta järjestyksenvalvojaa kiinni – taustalla pahoinpitelyvyyhti

Vartija jakoi MTV Uutisille karmeita tarinoita kentältä – käräjäoikeus vangitsi järjestyksenvalvojana työskennelleitä epäiltyinä pahoinpitelyistä 5:55
Vartija jakoi MTV Uutisille karmeita tarinoita kentältä – käräjäoikeus vangitsi järjestyksenvalvojana työskennelleitä epäiltyinä pahoinpitelyistä

Poliisi on aiemmin kertonut epäilevänsä ainakin kuutta järjestyksenvalvojaa työaikana tehdystä väkivallasta. Viisi vangittiin viime viikolla.

Turvallisuusalan yritys Avarn Security kertoo poliisin tehneen kolme uutta kiinniottoa tutkinnassa, joka koskee yhtiön järjestyksenvalvojien tekemää epäiltyä väkivaltaa.

Toimitusjohtaja Niclas Sacklén sanoo tiedotteessaan olevansa pahoillaan.

– Olen syvästi pahoillani ja järkyttynyt tilanteesta. Odotamme nyt lisätietoja poliisilta, ennen kuin voimme kommentoida tilannetta tarkemmin tai ryhtyä jatkotoimenpiteisiin, Sacklén sanoo.

Itä-Uudenmaan poliisi on aiemmin kertonut epäilevänsä ainakin kuutta järjestyksenvalvojaa eriasteisista pahoinpitelyistä työaikana. Heistä vangittuna on viisi.

Epäillyt rikokset ovat tapahtuneet pääradan lähettyvillä Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla. Avarn Security kertoi päättäneensä epäiltyjen työsuhteet.

Poliisin mukaan tekoja yhdistää järjestyksenvalvojien toimivallan räikeä ylittäminen sekä uhrien nöyryytys ja alistaminen. Uhreja on esimerkiksi lyöty teleskooppipatukalla ja potkittu.

Tekoja kuvattu

Poliisin mukaan epäillyt ovat myös kuvanneet tekoja.

– Kuvaaminen on yksi asia mitä selvitetään. Että miksi on katsottu aiheelliseksi kuvata ja onko jotain tällaista materiaalia jaettu eteenpäin, tutkinnanjohtaja Timo Luoto sanoi viime viikolla.

Pahoinpitelykokonaisuus paljastui, kun yksittäinen sivullinen ilmoitti poliisille pahoinpitelystä.

Poliisi on pyytänyt kaikkia, jotka ovat kokeneet joutuneensa järjestyksenvalvojien kaltoin kohtelemaksi tai pahoinpitelemäksi ilmoittautumaan matalalla kynnyksellä Itä-Uudenmaan poliisin sähköpostiosoitteeseen vihjeet.ita-uusimaa@poliisi.fi.

Ulkoinen selvitys

Avarn Security on kertonut tekevänsä sisäisen selvityksen. Nyt se kertoo lisäksi teettävänsä ulkopuolisen selvityksen yrityskulttuuristaan ja toimintatavoistaan.

Tarkoituksena on, että mahdollisiin epäkohtiin pystytään tulevaisuudessa puuttumaan ajoissa.

– Yrityksessämme on kaikkea epäasiallista käytöstä kohtaan nollatoleranssi. On valitettavasti todettava, että emme ole täysin onnistuneet tämän periaatteen jalkauttamisessa.

– On selvää, että tämän asian muuttaminen ja asiakkaidemme luottamuksen palauttaminen ja henkilöstön työrauhan varmistaminen on nyt tärkeintä, Sacklén sanoo.

MTV kysyi, onko kansalaisten turvallisuuden tunne horjunut – järjestyksenvalvojat vangittiin epäiltyinä pahoinpitelyistä 7:09
Katso myös: MTV kysyi, onko kansalaisten turvallisuuden tunne horjunut – järjestyksenvalvojat vangittiin epäiltyinä pahoinpitelyistä

Lue myös:

    Uusimmat