Mainos

Vangit hytisseet kylmissä ja pimeissä selleissä jo päiviä – mielenosoittajat vaativat inhimillistä kohtelua: "Perheemme ovat siellä"

1:33
Mielenosoittajat vaativat ihimillistä kohtelua vangeille.

Mielenosoittajat vaativat vangeille valoja ja lämmitystä. Ongelmat saivat alkunsa viikko sitten syttyneestä tulipalosta.

Vangit ovat kärsineet kylmissä ja pimeissä selleistä jo päiviä New Yorkin pidätyskeskuksessa. Tilanne alkoi, kun osittainen sähkökatkos iski laitokseen torstaiyönä. Ongelman taustalla on tulipalo, joka syttyi kojehuoneessa viikko sitten.

Laitosta tänään kiertäneet viranomaiset kertovat, että osalla vangeista ei ole vieläkään lämmitystä, osalla sitä taas on liikaa. Yhdelläkään vangeista ei ole sähköjä, eikä puhelimia, joilla kommunikoida läheistensä kanssa. Osa vangeista ei ole päässyt suihkuun päiviin, eikä saanut sairaanhoitoa.

Pidätyskeskuksen ulkopuolelle kerääntyneet mielenosoittajat vaativat valoja ja lämmitystä vangeille. Sähköt saadaan takaisin todennäköisesti vasta tulevana maanantaina.

– Minun perheeni on siellä. Miedän perheemme ovat siellä, yksi mielenosoittajista parahtaa.

New Yorkin kaupunki on kerännyt vangeille tarvikkeita, kuten vilttejä, kädenlämmittimiä sekä generaattoreita. Laitoksen johtaja ei kuitenkaan ole toistaiseksi suostunut vastaanottamaan lahjoituksia. Tapauksesta uutisoi CNN.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja