Vammalan kohupappi lähtemässä Afganistaniin

Vammalan seurakunnan kappalaisen Jari Rankisen tilalle hänen virkavapaansa ajaksi on valittu naispappi. Rankinen lähtee rauhanturvaajien papiksi Afganistaniin.

Vammalan seurakunnan kappalainen Jari Rankinen, joka on kieltäytynyt toimittamasta jumalanpalvelusta naispapin kanssa, on hakeutumassa Afganistaniin rauhanturvaajien papiksi. Rankinen on hakenut puolen vuoden virkavapaata.

Jos Rankinen läpäisee rauhanturvaajalta vaadittavat testit, hänen palveluksensa alkaa elokuun aikana.

Vammalan vs. kirkkoherra Hannu Kilpeläinen pitää Rankisen ratkaisua odotettuna. Kilpeläisen mukaan Rankiselle on ehdotettu hakeutumista sellaiseen virkaan, jossa törmäyksiä ei tulisi.

Rankinen kertoo, että hän on aiemminkin harkinnut rauhanturvaajien papiksi lähtemistä. Nyt hän toivoo Afganistaniin lähdöstä etäisyyttä Vammalassa vallitsevaan ristiriitaiseen tilanteeseen.

- Tehtävä on haastava ja mielenkiintoinen. Tuntuu myös hyvältä olla hiukan kauempana hetken aikaa. En koe, että lähtisin pakoon jotakin, hän luonnehtii.

Rankinen sanoo, että hänen tarkoituksenaan on puolen vuoden jälkeen palata takaisin kappalaisen tehtäviin Vammalaan. Hänen sijaisekseen on valittu naispappi.

Rankisen kieltäytyminen työstä naispapin kanssa on Turun tuomiokapitulin käsiteltävänä.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat