Mainos

Valvontanauhalta paljastui uutta tietoa 50 000 euron sormuksen katoamisesta: Poliisi toivoo, että sormuksen mahdollisen löytäjän omatunto alkaisi kolkutella

Tampereen Stockmannilla kadonnut 50 000 euron arvoinen timanttisormus oli lapsen hypisteltävänä hetkeä ennen katoamista. On mahdollista, että koru on pudonnut maahan vahingossa. Poliisi elättelee toiveita, että sormus päätyisi vielä oikealle omistajalleen.

Poliisi kertoi aiemmin tänään, että asiakkaalta vietiin Tampereen Stockmannilta Hullujen päivien aikaan lokakuun puolivälissä arvokas sormus, jossa on huomattavan suuri timantti. Sormus oli ollut ennen katoamista pienessä pinkissä kangaspussissa omistajan laukkuun sullottuna.

Tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Ossi Kaario kertoo, että aluksi poliisi uskoi sormuksen lähteneen pitkäkyntisen matkaan. Nyt asiasta ei olla enää varmoja.

– Nainen oli ollut tavaratalossa pienen, alle kouluikäisen lapsensa kanssa. Valvontanauhan tallenteita selaamalla selvisi, että lapsi oli räplännyt naisen kassin auki ja vetänyt sieltä ulos mitä ilmeisimmin juuri tämän sormuspussukan.

Mitä sen jälkeen tapahtui, ei ole varmaa.

– Olisiko sitten lapsi yrittänyt laittaa sitä äitinsä taskuun tai mitä siinä tapahtuukaan. Voi olla, että sormus on tippunut maahan.

Sormuksen omistajan harmiksi poliisi pääsi selaamaan valvontakameratallenteita vasta katoamista seuraavana päivänä. Koska aluksi epäiltiin varkautta, poliisi ei haravoinut kaikkia tavaratalon tiloja mahdollisesti lattialle pudonnen sormuksen varalta, Kaario kertoo.

– Siitä tavaratalon läpi kulkee tietysti muutamia tuhansia ihmisiä Hullujen päivien aikana.

– Ajatus on se, että joku olisi sormuksen löytänyt ja ehkä pitänyt ymmärtämättömyyttään. Kivihän on mahdottoman iso, ja joku voisi luulla sormusta rihkamaksikin.

Valkokultaisessa sormuksessa on kolmen karaatin timantti. Vaikka korun arvoksi on kerrottu 50 000 euroa, jälleenmyyntiarvoa sillä ei Kaarion mukaan ole, sillä jalokiveen on upotettu yksilöivä tunniste.

– Jos sormus nyt jollakin sattuisi olemaan ja omatunto alkaisi kolkutella, sen voisi toimittaa poliisille vaikka anonyyminä.

– Löytäjä on ehkä syyllistynyt rikokseen, kun on löytötavaran ottanut itselleen. Lienee kuitenkin pääasia, että sormus saataisiin takaisin omistajalleen.

Kaarion mukaan menetetty koru on aiheuttanut suurta harmia omistajalleen.

– Onhan se mahdottoman arvokas. Paineet ovat poliisia kohtaan sellaiset, että tämä pitäisi selvittää.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.