Poliisi löysi arvosormuksen, ja nyt löytyi omistajakin – 25 vuotta sitten avioitunut "karismaattinen" Mika Ylelle: "Ajattelin että tämä on joku vitsi"

1:36
Video: 17 vuotta naimisissa olleen pariskunnan sormus katosi rannalla Yhdysvalloissa – vapaaehtoisryhmä tuli apuun: "Ilmeet ihmisten kasvoilla ovat korvaamattomia"

Hämeen poliisilaitos kertoi aiemmin tänään Heinolan poliisin löytötavaroihin toimitetusta arvokkaasta sormuksesta Facebook-tilillään. Sormukselle haettiin omistajia ja Yle kertoo nyt, että sormuksen omistaja on löytynyt.

Sormuksen omistajaksi osoittautui lahtelainen Mika Morri, joka oli kadottanut sormuksen vuosia sitten.

Yle kertoo, että poliisin viestit tavoittivat Morrin tämän ollessa pilkkireissulla.

– En uskonut sitä heti, ajattelin että tämä on joku vitsi, mies sanoo Ylen haastattelussa.

Sormusta luonnehdittiin julkaisussa ulkoisten ominaisuuksien perusteella arvokkaaksi.

Artikkelin kuvan sormus ei liity tapaukseen.

– Poliisi ei ole jalometallialan erikoisosaaja, mutta sormuksen ulkoisten ominaisuuksien perusteella arvioisin maallikkona, että sormuksen ostajalla on vuonna 1996 ollut niin sanotusti pinkka kunnossa, ei ole sormus ollut kultakaupan halvimmasta päästä, julkaisun kirjoittanut rikoskomisario Ville Hahl kuvaili sormusta aiemmin tänään. 

Heinolan poliisin hallussa olevan todistusaineiston perusteella tiedettiin, että 1990-luvun puolivälissä “erään Mikan” ja “erään Tiinan” elämät ovat kohdanneet. Vuonna 1996 pariskunta meni naimisiin. 

– He nimittäin lupasivat toisilleen ikuista rakkautta ja rakkauden merkiksi he luovuttivat toisilleen arvokkaat sormukset. 

Reilut 25 vuotta myöhemmin Mikalle ja Tiinalle kuuluva sormus toimitettiin Heinolan poliisin löytötavaroihin.  

Poliisi yritti aiemmin tänään etsiä Mikaa ja Tiinaa sosiaalisen median avulla. Facebookissa julkaistua postausta oli jaettu ensimmäisen tunnin aikana lähes 200 kertaa.

– Jos tunnistat tästä kuvauksesta itsesi kauniiksi Tiinaksi tai karismaattiseksi Mikaksi, niin tulepa kertomaan Heinolan poliisiin teidän suhteenne “se suuri päivä”. Siis se päivä, joka on kaiverrettu nimienne ohella sormukseen. Näin saataisiin sormus oikealle omistajalleen. 

Jos sormukselle ei olisi löytynyt omistajaa, se olisi päätynyt valtiolle huutokaupattavaksi ja siitä saadut rahat olisivat menneet valtiolle. 

– Samalla sormus muuttuu ainoastaan kylmäksi tarinattomaksi kullaksi. Rakkautta osoittavalla sormuksella kuuluu mielestäni olla tarina - hyvä sellainen, Hahl kirjoitti aiemmin.

Juttua ja otsikkoa päivitetty 21.22 tiedoilla sormuksen löytymisestä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja