Seinäjoen koruliikkeeseen murtauduttiin kattoon tehdyn reiän kautta – liikkeestä vietiin kaikki timantti- ja kihlasormukset, arvokkain saalis oli uniikki Kohinoor-sormus

Seinäjoen Prisman Kultatähti-kultasepänliikkeeseen murtauduttiin katon kautta. Asiasta kertoo liikkeen yrittäjä Pekka Laitamäki STT:lle.

Pohjanmaan poliisi on aiemmin kertonut, että varkaus tapahtui torstaiaamuna kello kuuden ja kahdeksan välillä. Poliisi on kertonut epäilevänsä teosta kolmea, mahdollisesti ulkomaalaista miestä.

Pekka Laitamäen mukaan työntekijä havaitsi varkauden aamulla saapuessaan liikkeeseen.

– Hän ihmetteli myymälässä, miksi sormuslautoja on aivan ihmeellisissä paikoissa. Niitä oli lattialla ja kassan alla, sinänsä siistissä pinossa kyllä. Ensin hän kiinnitti siihen huomiota ja hetken päästä havaitsi katossa reiän.Laitamäen mukaan on ilmeistä, että liikkeeseen on tultu sisään katon kautta.

– Se on ilmiselvää. Kattoon on tehty reikä.

Murtomies näkyy valvontakamerassa

Laitamäen mukaan tapahtumat ovat tallentuneet valvontakameraan. Hän kertoo, että koruvarkaissa liikkeessä kävi yksi ihminen.

– Aikaa meni kylmänviileästi yksi tunti. Määrätietoisesti tuli tiskille, missä meidän timanttisormukset, kultasormukset sekä myös ketjut ovat. Ei tarvinnut etsiä mitään.

Laitamäki kertoi aiemmin MTV Uutisten haastattelussa, että arvokkain varkaiden mukaan lähtenyt esine on uniikki Kohinoor-sormus. Korun myymistä eteenpäin voi vaikeuttaa se, että sormuksen timantti on merkitty tunnistetiedoilla.

Poliisi on pyytänyt yleisöltä havaintoja kolmesta miehestä ja heidän mahdollisesti käyttämästään ajoneuvosta Hyllykallion Prisman tai muiden alueen liikkeiden lähellä.

STT ei tänään tavoittanut jutun tutkinnanjohtajaa kertomaan, onko epäillyt saatu kiinni.

Myymälää kuvattiin käytävältä talvella

Yrittäjä Laitamäki kertoo, että Kultatähti-liikkeestä vietiin kaikki timantti- ja kihlasormukset, kaikki kultasormukset sekä kaikki kultaketjut. Lisäksi saaliiksi lähti joitakin timanttiriipuksia ja korvakoruja.

Laitamäen mukaan saaliin arvo myyntihinnoilla on tarkentunut yli 300 000 euroon. Poliisi arvioi aiemmin saaliin arvoksi lähes 200 000 euroa.

Laitamäki pitää selvänä, että myymälään oli tutustuttu etukäteen.

– Myyjillä oli havaintoja talven aikana, että meidän myymälää kuvattiin käytävältä. Lähinnä näitä meidän valvontakameroita. Niiden sijainti otettiin selville.

Laitamäki kertoo olleensa tapahtumista yhteydessä vakuutusyhtiöön. Kultatähti-ketjulla on Etelä-Pohjanmaalla neljä liikettä: kaksi Seinäjoella, yksi Kauhavalla ja yksi Kauhajoella.

– Meillä Kauhavan-myymälä on ryöstetty 24 vuotta sitten.Tuoreesta varkaudesta Laitamäki sanoo, että tällainen on aina henkisesti raskasta niin henkilökunnalle kuin yrittäjällekin.

– Vuosien työ menee hetkessä, kun joku hakee tavarat pois ilman korvausta.

Samantapainen koruliikkeen murto tehtiin Vantaan kauppakeskus Jumbossa lokakuussa 2018. Liikkeeseen mentiin laskeutumalla kattoikkunan kautta kauppakeskukseen ja rikkomalla liikkeen ikkuna.

Oikeus tuomitsi myöhemmin yli kolmen vuoden vankeuteen miehen, jonka poliisi tavoitti samasta asunnosta kuin ryöstösaaliinkin.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja