Valven Index-virtuaalitodellisuuslaite ennakkotilattavaksi – hinta 799 euroa

Valven Index-virtuaalitodellisuuslaite on nyt ennakkotilattavissa Steam-verkkokaupan kautta. Hintaa uutuudella ohjaimineen on 799 euroa ja toimitukset alkavat 28. kesäkuuta tulevana kesänä.

Kuten useimmat virtuaalitodellisuuslaitteet, myös Valve Index VR liitetään tietokoneeseen mukana toimitettavalla viiden metrin kaapelilla. Kahta laitteen sisältämää kameraa puolestaan käytetään tilanteissa, joissa virtuaalimaailman lisäksi halutaan nähdä myös todellinen maailma. Index VR:n paikannus tapahtuu erillisillä tukiasemilla, jotka laser-teknologiaa hyödyntäen löytävät lasit ja toimivat enintään 10 kertaa 10 metrin alueella. Tukiasemien avulla virtuaalimaailmassa voi liikuskella ympäri huonetta kävelemällä.

Index VR tarjoaa Valven mukaan parhaan mahdollisen virtuaalitodellisuuskokemuksen. Laite sisältää kaksi LCD-näyttöä 1600 x 1440 pikselin tarkkuudella ja 120 hertsin virkistystaajuudella. Erillinen ”kokeellinen tila” puolestaan nostaa taajuuden jopa 144 hertsiin. Lisäksi Index VR ei kärsi virtuaalitodellisuuslaitteille tyypillisestä kuvanlaadun huononemisesta päätä nopeasti puolelta toiselle liikuteltaessa, Valve lupailee.

Erillisiä kuulokkeita Index VR ei sisällä, vaan korvien kohdalla pään molemmin puolin on sen sijaan kaiuttimet, joiden ansiosta myös ympärillä olevat ihmiset voivat osin kuulla, mitä virtuaalitodellisuusmaailmassa tapahtuu. Laitteessa on myös 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä omia kuulokkeita varten.

Valve Index VR kahden ohjaimen kera maksaa 799 euroa ja toimitukset alkavat 28. kesäkuuta. Mikäli mukaan haluaa myös kaksi käyttökokemusta parantavaa tukiasemaa, nousee hinta 1079 euroon. Pelkkä Index VR -laite maksaa 539 euroa, kahden ohjaimen paketti 299 euroa ja tukiasemat 159 euroa kappale.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja