Välty täysin turhilta sakoilta – selvitimme 5 parasta huurteentappovinkkiä

Näin ajat turvallisesti huurteettomilla ikkunoilla 2:52
Ikkunat huurussa? Näillä vinkeillä selätät liikenneturvallisuutta vaarantavan ilmiön.

Huurteisilla ikkunoilla ajamisesta annetaan kuljettajille joka talvi kymmeniä sakkoja. Liikenneturva kertoo viisi vinkkiä, joilla estät ikkunoiden huurtumisen pakkasella.

Poliisi ja Liikenneturva muistuttavat, että näkyvyysesteet, kuten lumi ja ikkunoiden huurteet tulee poistaa ennen liikkeelle lähtöä, sillä ne aiheuttavat turvallisuusriskin liikenteessä.

Kylmään ilmaan mahtuu vähemmän kosteutta, joten mitä enemmän pakkasta, sitä todennäköisemmin se tiivistyy huurteeksi auton ikkunoihin. 

Suunnittelija Toni Vuoristo Liikenneturvasta antoi Viiden jälkeen -ohjelmalle viisi vinkkiä huurteen estoon.

1. Poista kosteus – kopistele kengät

– Henkilöautoon olisi hyvä istua astumisen sijaan. Eli takapuoli penkkiin ja jalat kopistellaan lumesta puhtaaksi. Lumi tuo kosteutta autoon. Jalkatilan matto kannattaa puhdistaa myös, ettei se kerää kosteutta lumesta, Vuoristo sanoo.

2. Lämmitä moottori ja sisätilat

– Moottorilämmittimellä auto lämpiää nopeammin, mutta toki voi käyttää myös sisätilan lämmitintä. Sisätilan lämmitintä käytettäessä auto huurtuu vähemmän lähtiessä.

Jos kohdista 1 ja 2 huolimatta ikkunat huurtuvat, voi syy löytyä muualta. Katso artikkelin yläpuolella olevalta videolta kolme muuta tehokasta vinkkiä!

Lue myös:

    Uusimmat