Mainos

Välttikö Nokia nolon tilanteen Lumia 900:n myyntiajankohdalla?

Nokian alkutaivalta Yhdysvaltojen markkinoilla on luonnehdittu viime päivien aikana jokseenkin haparoivaksi.

Kritiikkiä on aiheuttanut uudessa Lumia 900 -"Amerikanvalloittaja-puhelimessa" havaittu ohjelmistovika, joka on aiheuttanut ongelmia laitteen verkkoyhteyksissä.

Myös laitteen julkistusajankohta on synnyttänyt hämmennystä. Pääsiäiseen sijoittunutta myyntiintuloa hämmästeltiin, sillä useat liikkeet olivat kiinni juuri tuolloin.

Yritysten maineita maailmanlaajuisesti tutkivan Reputation Institutin Suomen edustaja Riku Ruokolahti uskoo, että pääsiäiseen sijoittunut myynnin aloitus ei ollut sattumaa.

Ruokolahden mukaan kyseisellä myyntiajankohdalla on saatettu haluta välttää vertailu esimerkiksi siihen, minkälaisia jonoja kauppojen eteen tulee. Joidenkin arvioiden mukaan tällä saatettiin eliminoida nolon tilanteen syntyminen:

- Nythän emme voi tietää, minkälainen tilanne siitä olisi syntynyt, jos myyntiintulopäivä oltaisiinkin tehty sellaisena ajankohtana, jolloin kaupat olisivat olleet auki. Olisiko silloin voinut tapahtua suuri pettymys, että kauppoihin ei olisikaan tullut jonoja? Tosin nyt on huomattu, että ei tämä pääsiäiseenkään sijoittunut myynnin aloitus päättynyt positiivisesti, Ruokolahti toteaa.

"Reilulla toiminnalla minimoidaan ohjelmistovirheen haittavaikutukset"

Julkisuuteen tullutta Lumia 900:n ohjemistovikaa Ruokolahti ei pidä vakavana. Hänen mielestään reilulla toiminnalla ja asioiden myöntämisellä minimoidaan haitalliset vaikutukset.

-Tällaisiahan tulee ja se on tietenkin ikävä. Nokiahan on nyt erityisen herkässä tilanteessa negatiiviselle uutisoinnille. Nyt on tärkeätä, että miten tämä tilanne hoidetaan. Nyt vaikuttaa siltä, että virhettä ei ole pyritty mitenkään peittelemään.

Ruokolahti kertoo, että osakekurssien heittelyistä huolimatta ei ole mitään näyttöä siitä, että Nokian Amerikan valloitus olisi epäonnistunut.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.