Valtteri Bottasta hiillostettiin Mercedeksen ratkaisujen oikeudenmukaisuudesta – antoi tiukan lausunnon Lewis Hamiltonin voiton taustoista

Valtteri Bottas ei saanut edellisessä F1-kisassa Portugalissa muuttaa Mercedeksen hänelle muovaamaa taktiikkaa, mutta Lewis Hamilton pystyi omalla päätöksellään ottamaan ohjat käsiinsä Imolassa. Oliko toiminta suomalaiskuskista reilua?

Hamilton ajoi sunnuntaina voittoon Imolassa, kun hänen vaihtoehtoinen taktiikkansa toimi täydellisesti virtuaalisen turva-auton tullessa eteen.

Paalupaikalta lähtenyt Bottas piti hallussaan kärkipaikkaa, kun hänet otettiin varikolle kierrosta Red Bullin Max Verstappenia myöhemmin. Mercedeksen oli reagoitava Bottaksen kohdalla haastajan taktiikkaan, mutta samalla Lewis Hamilton jätettiin vielä pitkäksi aikaa radalle.

Tämän avulla Hamilton repi koko ajan eroa Bottakseen ja pääsi lopulta tulemaan ilmaiselle varikkokäynnille virtuaalisen turva-autotilanteen tullessa.

Bottakselta kysyttiin Imolan jälkeisessä lehdistötilaisuudessa, kokeeko hän Mercedeksen tämänviikkoisen toiminnan olevan samassa linjassa sen kanssa, miten häneltä kiellettiin vain viikkoa aiemmin poikkeaminen suunnitellusta taktiikasta.

– Ne ovat kaksi erilaista skenaariota, Bottas totesi Portimãon ja Imolan kisoista.

– Kävimme suunnitelmat läpi tänä aamuna, että mitä tapahtuu, jos toinen meistä joutuu paineen alle Red Bullin pysähtyessä aiemmin. Se olin tänään minä, joten minun piti tietysti reagoida.

– Tilanne olisi ollut sama, jos olisin ollut Lewisin asemassa. Silloin olisin ainoastaan halunnut venyttää pysähdystä pitkälle ja katsella mahdollisuuksia. Se todella tuotti tulosta Lewisille, ja toisin päin tilanne olisi ollut sama minulle, Bottas kommentoi.

(juttu jatkuu videon jälkeen)

Bottaksen kokema kolhu haittasi menoa

Hamilton olisi voinut jo muutamaa kierrosta Bottaksen pysähdyksen jälkeen ottaa kärkipaikan haltuunsa radalla, mutta Mercedeksen päätös turva-auton odottamisesta tuotti yhtä lailla tulosta. Taustalla oli myös Bottaksen jo toisella kierroksella kokema vaurio Sebastian Vettelin Ferrarin etusiiven palasesta.

– Lewisilla oli tietysti vauhtietu puolellaan – varmaankin osittain minun autooni osuneen romun takia – mutta hän oli todella vahva, Bottas pohti.

– Ne ovat kaksi täysin toisistaan erilaisia skenaarioita. Vaikka Portimãossa minä pyysin pehmeitä renkaita, en olisi pystynyt tekemään sellaisia kierroksia, että ne olisivat kestäneet loppuun asti, hän myönsi.

Tallipäällikkö Toto Wolff ja Mercedeksen strateginen tiimi ovat ottaneet vuosien aikana käyttöön kisapäivien palavereissa suullisen sopimuksen siitä, mitä kisassa tehdään missäkin tilanteessa. Bottas puolustaa tiukasti tätä käytäntöä.

– Sopimus kisaamisesta on hyvä juttu. Me noudatamme sääntöjämme, ja se on täysin reilua. Se on yksi asioista, jotka antavat meille mahdollisuuden saavuttaa näitä asioita, joita tässä teemme, Bottas viittasi tallin Imolassa varmistamaan seitsemänteen valmistajien maailmanmestaruuteen.

Lue myös:

    Uusimmat