Valtteri Bottas rynnisti vakuuttavasti ykkösenä – Mercedeksen uudet aseet Ferrari-taistelussa toimivat juuri kuten piti

Valtteri Bottaksen oli helppo hymyillä perjantaina Suzukassa, sillä hän oli molempien harjoitusten nopein kuljettaja. Mercedeksen aseet taistelussa Ferraria vastaan tuntuvat toimivan.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Japanin GP suorana 11.-13.10.
Pe: 2. harjoitukset klo 7.55
La: ajotapahtumat peruttu taifuunin takia
Su: aika-ajot klo 3.55, Japanin GP klo 8.05, ennakkotunnelmat klo 7.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Bottaksen paras kierrosaika toisissa harjoituksissa oli 1.27,785. Tallikaveri Lewis Hamilton oli 0,1 sekuntia hitaampi ja Red Bullin Max Verstappen 0,281 sekuntia perässä. Ferrari on ollut viime kisoissa jopa Mercedestä niskan päällä, nyt Charles Leclerc jäi Bottaksesta 0,356 ja Sebastian Vettel 0,591 sekuntia.

Mercedes toi Suzukaan päivityksiä autoonsa, taistelu Ferraria vastaan halutaan voittaa, vaikka kausi on jo loppusuoralla.

– Auto tuntui kyllä hyvältä. Oli uudet osat testissä ja ne tuntuivat hyvältä. Heti ensimmäisestä vedosta tuntui, että autoon sai enemmän pitoa kuin aiemmin. Olemme varmasti menneet eteenpäin ja se on aina kiva fiilis, kun pystyy painamaan vielä kovempaa kuin ennen, Bottas sanoi tyytyväisenä C Morelle.

Bottaksen auton tasapaino oli myös heti oikeassa suunnassa, ja pikkuviilauksilla ajokki oli jatkuvasti parempi. Lauantaina ei ajeta harjoituksia eikä aika-ajoa taifuunin vuoksi, joten kaikki valmistautuminen piti tahkota jo perjantain kolmen ajotunnin aikana.

Bottaksen mukaan Mercedes ei joutunut jättämään mitään olennaista pois, joten hän on erittäin valmis sunnuntaihin, jolloin luvassa on ensin aika-ajo ja parin tunnin tauon jälkeen itse kisa.

Jos kävisi niin, että taifuunin jälkivaikutusten takia aika-ajoa ei päästäisikään ajamaan, lähtöjärjestys määräytyisi toisten harjoitusten perusteella. Silloin Bottas olisi paalulla.

– Kyllä siitä minulle mainittiin, että sellainen mahdollisuus voi olla. Se on vain teoria, mutta sen takia koitin saada hyvän kierroksen viimeisessä vedossa pehmeillä renkailla. Se oli ihan ok, ei täydellinen kierros, mutta riitti tässä vaiheessa, Bottas kertoi.

Ferrarin Leclercin on vienyt neljä edellistä paalupaikkaa. Bottas odottaa tiukkaa taistelua, vaikka nyt kaikki näyttääkin Mercedeksen kannalta hyvältä.

– Kisavauhdin pitäisi olla hyvää, se näytti hyvältä. Aika-ajossa sitten, täällä on vaikea ohittaa, niin jos eturiviin päästään, on vahva kisa tiedossa. Jos ei, niin on aina hankalampaa. Vaikka tänään meni hyvin, niin mikään ei tule ikinä helpolla.

Lauantai menee todennäköisesti sisätiloissa taifuunin vuoksi. Näin talli ja kuljettajat voivat paneutua dataan ja taktiikoihin pitkän kaavan kautta. Väliin vähän Afrikan tähteä, niin Bottas on valmis taistelemaan Japanin GP:n voitosta.

Lue myös:

    Uusimmat