Valtteri Bottas sai ylistystä Mercedes-pomolta – ”Tämä oli meille yllätys”

Mercedeksen suomalaiskuski Valtteri Bottas päihitti tallikaverinsa Lewis Hamiltonin tuhannesosapelissä lauantain aika-ajoissa Ison-Britannian Silverstonen radalla lauantaina. Kaksikon välille jäi vaivainen 0,006 sekunnin ero. Mercedes-pomo Toto Wolff ei omien sanojensa mukaan odottanut tällaista suoritusta joukoiltaan.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Iso-Britannian GP suorana 12.-14.7.
Su: Iso-Britannian GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Bottaksen paaluaika oli 1.25,093. Tämän hän teki kolmannen osion ensimmäisellä vedollaan.

Suomalaiskuskin tallikaveri Hamilton tuli todella lähelle toisella yrittämällään, jääden kuitenkin niukasti toiseen ruutuun.

– Se, että molemmat autot ovat eturivissä, oli meille yllätys, koska olimme jahtaajan asemissa aika-ajojen aikana, Mercedes-pomo Toto Wolff sanoi Autosportin mukaan.

Ferrarin Charles Leclerc oli vielä kolmansissa vapaissa harjoituksissa nopein. Samassa yhteydessä Ferrari näytti, että se voisi horjuttaa Mercedestä.

Toisin kävi.

– Odotimme, että Ferrari olisi ollut todella vahva, mutta sitten kun tulimme kolmanteen osioon, niin he näyttivät menevän suorituskyvyssä taaksepäin, kun taas me menimme eteenpäin. Radalle tuli enemmän pitoa ja kuljettajat tuntuivat löytävän hyvän rytmin päälle. Kaikki satoi meidän laariin, Wolff mietti.

Paalulle ajanut Bottas saikin kehuja Mercedes-pomolta.

– Valtteri ajoi ensimmäisellä yrityksellään aivan fantastisen kierroksen, Wolff hehkutti.

– Lewis teki pienen virheen silloin. Toisella yrityksellään Valtteri ei pystynyt enää parantamaan, kun taas Lewis ajoi lähes identtisen kierroksen mitä Valtteri ensimmäisellään.

– Pienet jutut tekivät eron lopussa, Wolff pohti.

Itse kisaan Mercedes lähtee poikkeavalla taktiikalla Ferrari-kuskeihin nähden. Maranellon punaisten riveistä Leclerc ja Sebastian Vettel starttaavat kisaan pehmeällä rengasseoksella, kun taas Mercedes-kuskeilla on alla keskikovat eli medium-renkaat.

– Niillä (mediumeilla) emme ole ehkä ihan ensimmäisillä metreillä niin vahvoja, mutta toivottavasti sen jälkeen ne ovat vakaampia ja pystymme näyttämään sitä kisavauhtia, jota näimme jo perjantain pitkissä vedoissa, Wolff toivoo. 

Lue myös:

    Uusimmat