Valtteri Bottas psyykkasi Lewis Hamiltonia aika-ajonsa epäonnistumisesta: ”Ehkä minä vain pelaan pelejä”

Valtteri Bottaksella on hyviä kokemuksia Venäjän F1-kisassa kolmannesta ruudusta lähtemisestä. Nyt hän aikoo käyttää sen hyödykseen sunnuntain kisasta.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Venäjän GP suorana 25.-27.9.
Su: Venäjän GP klo 14.05, ennakkotunnelmat klo 13.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

C Moren suoratoistopalvelu vapaasti katseltavissa 25.-27.9.

Bottas joutui Sotshin aika-ajojen ratkaisuvaiheessa ongelmiin. Tallikaveri Lewis Hamilton iski tauluun ajan, jolla hän kukisti suomalaisen 0,6 sekunnilla.

Lopulta edelle ehti myös Red Bullin Max Verstappen, joka sai omalla nopealla kierroksellaan kaiken lisäksi imuapua Bottaksen autosta. Bottas oli lopputuloksesta hämmentynyt, mutta onnistui kääntämään sen vitsiksi.

– Siinä on muutama kysymysmerkki, että mitä oikeasti tapahtui. Tai hei, ehkä vain pelasin pelejä ja halusin lähteä kisaan kolmosruudusta, Bottas tokaisi lehdistötilaisuudessa.

Vitsi tai ei – kolmannesta ruudusta lähteminen on ollut Sotshissa varsin hyvä paikka. Siltä sijalta hän nousi kisan kärkeen myös ensimmäisessä kisavoitossaan vuonna 2017. Venäjän kisa on kuuden vuoden aikana voitettu paalupaikalta vain kaksi kertaa: viimeksi Nico Rosberg vuonna 2016.

Pitkä kiihdytys kolmosmutkaan asti antaa paalupaikkamiehen perästä tuleville hyvän imun, jonka myötä kolmosruudusta starttaava on itse asiassa paremmassa asemassa kuin kakkosruudun mies. Bottaksen lisäksi kolmossijalta kärkeen on noussut myös Sebastian Vettel viime vuoden kisassa, kun taas kakkosruudusta ei ole kertaakaan noustu johtoon.

Bottaksella ei kuitenkaan ollut aika-ajojen jälkeen hajuakaan, mitä kamppailussa Hamiltonia vastaan tapahtui.

– Kaksi ensimmäistä osiota olivat aika hyviä, ja vauhti näytti olevan kohdillaan – toisin kuin kolmososiossa.

– Siinä oli ehkä pieni lukkojarrutus, jonka takia menin leveäksi, mutten rehellisesti sanottuna tajua, miksi en pystynyt vastaamaan Lewisin aikaan kolmososiossa, Bottas hämmästeli.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja