Valtteri Bottas vahvisti Mercedeksen paljastuneen akilleenkantapään: “Ihan hyvä, herättää jengiä”

Kolmanneksi Itävallan F1-kisassa sijoittunut Valtteri Bottas kertoo menettäneensä suuren osan tarjolla olleista moottoritehoista, kun Mercedes joutui jäähdyttelemään konettaan pitkälti yli 30 asteen helteessä.

Bottas piti pitkään kisan kakkossijaa hallussaan, mutta joutui lopulta tyytymään kolmostilaan Red Bullin Max Verstappenin ja Ferrarin Charles Leclercin vietyä kaksi korkeinta koroketta.

– Harmi, ettei oikein pystynyt kilpaa ajamaan. Oli niin paljon ylikuumenemisongelmia moottorin kanssa. Oikeastaan puolet vaikeampi kisa sen suhteen, mitä odotimme, Bottas kertoi kisan jälkeen C Morelle.

Tallipomo Toto Wolff vahvisti myös Mercedeksen jäähdytysongelmat.

– Tämä päivä paljasti akilleenkantapäämme. Emme juuri pystyneet kisaamaan autollamme. Yritimme vain pitää sen hengissä ja tarpeeksi viileänä, Wolff viestitti.

– Oli vielä vaikeampaa kuin mitä ennustettiin, mutta eiköhän tiimi tuosta opi, suomalainen jatkoi.

– Tämä on ollut ehkä ihan hyvä viikonloppu sen suhteen, että kaikki ei mennyt ihan niin nappiin kuin monessa muussa kisassa, niin se ehkä vähän herättää jengiä. Kyllä meillä on vielä tekemistä, Bottas tokaisi.

Tiimikaverin kiinnisaaminen hyvä

Bottas kesti helteessä tallikaveriaan Lewis Hamiltonia paremmin. Britti putosi lopulta viidenneksi, ja Bottas pystyi kaventamaan MM-johdon nyt 31 pisteeseen.

– Jouduin kruisailemaan suurimman osan ja jäähdyttelemään konetta. Emme pystyneet ollenkaan parempia moottorimoodeja. Oli aika paljon vähemmän tehoja, mitä piti olla. Sen takia vauhti ei oikein riittänyt sillä tavalla, että olisi pystynyt missään vaiheessa hyökätä. Se oli vähän sellaista taistelua, että päästään maaliin asti, Bottas kommentoi.

– Sen takia podium oli tänään ihan hyvä, ja saatiin tiimikaveria kiinni, niin se on aina hyvä juttu, hän jatkoi.

Lue myös:

    Uusimmat