Kimi Räikkösen F1-kausi päättyi kuvaavasti: ”Eipä se paljoa lohduttanut”

Alfa Romeo sai aikaan pientä parannusta F1-kauden viimeisen kisaviikonlopun vauhtiinsa, mutta taaskaan suorituskyky ei riittänyt MM-pisteisiin. Kimi Räikkösen F1-kausi sai samanlaisen lopun kuin millainen loppukausi on kokonaisuudessaan ollut.

Räikkönen onnistui pitkitetyllä varikkokäynnillä nousemaan 17. lähtöruudusta aina kahdeksannelle sijalle asti, mutta varikkokäynnin jälkeen nousuyritys oli toivoton.

Alfa Romeo -kuski vietti suuren osan kisasta Haasin Kevin Magnussenin takana, kunnes onnistui pääsemään tämän edelle. Lopussa Renault’n Daniel Ricciardo ja Nico Hülkenberg nousivat ohi ja jättivät Räikkösen 13:nneksi.

Lauantain onnettomaan aika-ajovauhtiin nähden tämäkin oli silti parempaan suuntaan.

– No kyllä se ehkä vähän (oli), mutta eipä se paljoa lohduttanut, Räikkönen kommentoi C Morelle.

– Ei se oikein riittänyt vieläkään, mutta sellaista se on. Eipä siinä ollut hirveästi mahdollisuuksia muutenkaan eilisen jälkeen. Koko viikonloppu on ollut vaikeaa, mutta ehkä pikkaisen parempi.

Alfa Romeo oli alkukaudesta taistelemassa jopa paikoista keskikastin ylemmässä päässä, mutta kesätauon jälkeinen taso oli pääasiassa surkea. Ilman Brasilian kaaoskisan 22 pistettä tuloksena olisi ollut vain kolmen pisteen potti Belgiasta alkaneella jaksolla.

– No totta kai oltaisiin enemmän haluttu. Ehkä alkuvuosi meni suhteellisen hyvin, mutta sielläkin oli kisoja, jotka eivät menneet niin kuin haluttiin.

– Sitten tietysti loppukausi on ollut suhteellisen hankala. Ehkä välillä oli vauhtia, ja sitten kolareihin sun muihin meni (pisteitä), mutta yleisesti on vauhti ollut aika kateissa tiimillä, Räikkönen tiivisti vuoden.

Lue myös:

    Uusimmat