Tässä tiivistyy Kimi Räikkösen rakkaus F1:stä kohtaan: ”Ihan hauskaahan se on, että pääsee ajamaan kilpaa”

Kimi Räikköselle taistelu F1-sarjan tiiviissä keskikastissa näyttää maistuvan jopa paremmin kuin vuosien vääntö Ferrarilla kisojen palkintosijoista. Alfa Romeo -kuski puristi Bahrainissa seitsemänneksi.

Bahrainin kisa oli pitkään aikaan jännittävin, ja yksi lisätty avattavan takasiiven DRS-alue auttoi tuomaan kilpailuun huomattavasti paremmat ohitusmahdollisuudet.

Kimille maistui vaihtaa kärkitaistelut alempiin sijoituksiin, jos vain kilvanajo on näin suoraa.

– Ihan hauskaahan se on. Pääasia, että sai suhteellisen puhtaasti ajaa kilpaa. Se on kaikille meille kuskeille hauskempaa ja varmaan katsojillekin. Sanotaanko, että yksi paikka olisi ollut kiva saada vielä, Räikkönen tiivisti päivänsä C Morelle.

Tuo yksi ohitettava olisi ollut McLarenin tulokaskuski Lando Norrisin auto. Britti ajoi kisassa komeasti kuudenneksi.

– Vähän harmittaa, ettei päästy McLarenista ohi, vaikka vauhtia oli enemmän, mutta aina kun päästiin lähelle, niin katosi vähän perästä pito mutkien ulostulossa, Räikkönen totesi.

Alfa Romeo joutui kisan alussa hillitsemään Räikkösen menohaluja, mutta sitten kun urut avattiin, tätä oli vaikea pidätellä.

– Tuossa puolessa välissä oli vähän hankaluuksia tuulen ja renkaiden kanssa. Oli aika vaikea auto, varsinkin tuossa ekalla puoliskolla nopeat mutkat ja siitä pari seuraavaa.

– Se oli aika taistelua, mutta sitten kun vaihdettiin viimeinen setti renkaita, niin auto oli itse asiassa tosi hyvä. Oikeastaan aluksi vain säästeltiin bensaa, että päästiin oikeisiin numeroihin niissä. Sitten pystyi vähän ajamaan kilpaakin, Räikkönen ilahtui.

Lue myös:

    Uusimmat