Valtteri Bottas tykitti rajua tekstiä kriitikoille – F1-maailmanmestari Mika Häkkisellä näkemys purkauksen taustasta

Mercedeksen suomalaiskuski Valtteri Bottas ajoi ylivoimaisella tavalla voittoon Australian Melbournen GP:ssä sunnuntaina. Kisan jälkeen otsikoihin nousi Bottaksen raju ryöpytys, jonka hän kohdisti kriitikoille. F1-maailmanmestari Mika Häkkisellä on näkemys siitä, mistä purkaus kumpusi.

Bottas latoi suoraa tekstiä niin talliradiossa kuin kisan jälkeisissä haastatteluissa.

– Niille, joita asia saattaa koskea: haistakaa v****, Bottas pamautti.

Suomalaiskuski käski myös kriitikoita ”vetämään viikseen”.

Vuoden 1998 ja -99 F1-maailmanmestari Mika Häkkinen otti kantaa aiheeseen Unibetin blogissaan.

– Oli mukava kuulla kisan jälkeen Valtterin radioterveiset kriitikoilleen. Hän tietää olevansa lahjakas, ja hän on tsempannut itseään saadakseen vahvan startin kauteen.

– Hän on kääntänyt kriitikoiden levittämän negatiivisen energian positiiviseksi voimavaraksi, Häkkinen jakoi näkemyksen Bottaksen purkauksen takaa.

– Joskus vie paljon luultua kauemmin saavuttaa tavoitteensa Formula ykkösissä. Minulla vei seitsemän vuotta voittaa ensimmäinen kisani, ja tämä on Valtterin seitsemäs kausi, Häkkinen mietti perään ja muistutti Bottaksen voittaneen jo kolme kisaa ennen sunnuntaita.

Häkkinen itse seuraa mielenkiinnolla sitä, miten sunnuntain tulos vaikuttaa toiseen Mercedes-kuskiin, Lewis Hamiltoniin, varsinkin siltä kantilta, mikäli Bottas napsii voittoja myös Bahrainissa ja Kiinassa.

– On kiinnostavaa nähdä, miten tallin sisäinen dynamiikka silloin muuttuisi. Taistelu on vasta alkamassa, Häkkinen toteaa. 

Lue myös:

    Uusimmat