Valtteri Bottas säkenöi, Lewis Hamilton esitti epäilyksensä – Mercedes-pomo Toto Wolff ryntäsi rauhoittelemaan

2:14
Video: Valtteri Bottaksen autoon kalliit vahingot Ranskassa

Mercedeksen suomalaiskuski Valtteri Bottas oli erittäin lupaavassa vauhdissa perjantain vapaissa harjoituksissa Paul Ricardin radalla. Sen sijaan Bottaksen tallikaveri Lewis Hamilton tuskaili autonsa kanssa. Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff riensi nopeasti rauhoittelemaan brittiä, jonka autoon saatetaan tehdä vielä muutoksia.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Unkarin GP 30.7-1.8.
Pe: 1. harjoitukset klo 12.25, 2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55
Su: Unkarin GP klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Ranskan GP:n viikonlopun alla yksi puheenaihe liittyi siihen, miten Mercedes asensi Lewis Hamiltonin ja Valtteri Bottaksen autoihin uudet alustat. Tarkemmin sanottuna Bottas otti käyttöön alustan, mitä Hamilton oli käyttänyt koko alkukauden ajan. Hamilton sen sijaan otti käyttöön toisen alustaversion. Se ei ollut kuitenkaan uusi, vaan käytetty versio.

Perjantain harjoituksissa Hamilton valitteli, ettei "kaikki tunnu olevan oikein hänen autossaan".

Hamilton jäi iltapäivän toisissa vapaissa harjoituksissa kahden ja puolen kymmenyksen päähän (+0,253) kärkiajan tehneestä Red Bullin Max Verstappenista. Kaksikon väliin mahtui Bottas, joka jäi Verstappenista vain kahdeksan tuhannesosaa (+0,008).

Mercedeksen tallipäällikön Toto Wolffin mukaan talli voi vaihtaa Hamiltonin autoon osia, mikäli hän kokee tälle tarvetta.

– Vaihdamme osia jatkuvalla syötöllä. Tämä oli osa suunnitelmaa, koska alustoissa on mukana osia, joita käytettiin jo viime kaudella, Wolff totesi, jatkaen:

– Hyvä, että saamme palautetta ja kuulemme, mitä mieltä kuljettajat ovat. Meillä on olemassa vara-alusta, joka on täysin uusi. Voimme aina vaihtaa sen käyttöön, Wolff rauhoitteli.

Mercedes-kuskeista Hamilton yrittää nousta tänä viikonloppuna MM-taulukon kärkeen. Hamilton (101) on tällä hetkellä neljän pisteen päässä ykkösenä olevasta Red Bullin Max Verstappenista (105). Bottas on puolestaan MM-sarjassa kuudentena (47).

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja