Lewis Hamilton kertoo syyn Mercedeksen nuhaisuudelle – Red Bull -pomo varoittaa tiimiään tuudittautumasta: "Jotain on vielä taskussa"

Max Verstappenin roima ero suhteessa Mercedeksen autoihin Meksikon F1-harjoituksissa johtui Lewis Hamiltonin mukaan aerodynamiikan puutteesta, johon Hopeanuolet hakevat parannusta lauantain aika-ajoihin.

Verstappen oli reilut neljä kymmenystä Valtteri Bottasta ja yli puoli sekuntia Lewis Hamiltonia nopeampi perjantain jälkimmäisissä harjoituksissa myöhään illalla Suomen aikaa.

Harjoituksissa kumpikin Mercedes-kuski teki monta kierrosvetoa kolmesta rengasseoksesta pehmeimmillä ja kovimmilla, kun taas Red Bull keskittyi enemmän keskikovien renkaiden toimintaan.

Valtteri Bottas kertoi omassa haastattelussaan, että autosta oli vielä erittäin vaikea saada tarkkaa käsitystä radan heikon pidon takia. Sekä Bottas että Hamilton näkivät jälkimmäisissä treeneissä kehitystä, mutta brittikuskin mukaan Mercedekselle jäi vielä ratkottavaa lauantaita varten.

– Ei meillä ole mitään oikeita huolenaiheita. Säädämme vain asetuksiamme ja yritämme parantaa sitä. Meiltä puuttuu downforcea, mistä varmaankin johtui myös puolen sekunnin ero välillämme, Hamilton arvioi Sky Sportsin haastattelussa.

Hamilton piti silti Red Bullin Max Verstappenia ja Sergio Perezia tällä hetkellä liian liukkaiksi Mercedekselle. Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner varoittaa omiaan tuudittautumasta tilanteeseen.

– Kumpikin kuski (Verstappen ja Perez) ovat löytäneet pitämänsä säädöt, ja sekä lyhyet että pitkät vedot näyttävät kelvollisilta. Uskon, että Mercedeksellä on vielä jotain taskussaan, joten en usko meidän nähneen heidän täyttä potentiaaliaan vielä, Horner kommentoi.

– Keskitymme kuitenkin omaan tekemiseemme. Ihan kelpo päivä. Moottori toimi hyvin tässä (korkeassa) ilmanalassa, hän jatkoi.

Lue myös:

    Uusimmat