Valtteri Bottas yllättyi Red Bullista: "Yleensä se menee toisin päin"

Red Bullin Max Verstappen ei pystynyt haastamaan kunnolla Mercedes-kuskeja Belgian GP:ssä. Vielä lauantaina Verstappen oli aivan Valtteri Bottaksen tuntumassa. Sunnuntain käänne pääsi yllättämään Bottaksen.

Alkukauden GP-viikonloppujen aikana Mercedes oli loistanut erityisesti lauantaisin. Saksalaistalli oli jättänyt muut pahimmillaan sekunnin päähän.

Tällä kertaa ero oli pienempi – varsinkin suomalaiskuskiin Bottakseen nähden.

Red Bullin hollantilaistähti Verstappen jäi vain 15 tuhannesosaa suomalaisesta Belgian GP:n aika-ajoissa.

Kisassa Verstappenilla ei ollut palaa Mercedes-kuskeihin nähden.

Taustalla oli Mercedeksen onnistunut uudistus, joka keräsi kehuja Bottakselta.

– Aerodynamiikkapäivityksemme toimi juuri niin kuin tuulitunnelitulokset olivat kertoneet. Red Bull oli nyt lähempänä yhdellä kierroksella kuin kisassa. Yleensä se menee toisin päin, Bottas sanoi, pienen hämmästelyn kera.

Mercedeksen tallipäällikön Toto Wolffin mukaan Bottas ja Lewis Hamilton joutuivat säästelemään renkaita koko kisan ajan. Tämän takia saksalaistallin kisavauhdista ei saatu aivan täydellistä kuvaa.

– Suunnittelimme, että olisimme pysähtyneet kierroksella 17 tai 18. Siksi ajoimme alussa kuusi tai seitsemän kymmenystä hitaammin, jotta emme olisi rasittaneet renkaita liikaa, Wolff sanoi.

Alfa Romeon Antonio Giovinazzin raju ulosajo sekoitti kuitenkin pakkaa kierroksella kymmenen. Turva-auton tultua radalle, lähes kaikki kuskit suuntasivat varikolle.

Tämän jälkeen Hamiltonin, Bottaksen ja Verstappenin piti ajaa pitkä veto kovimmalla seoksella.

– Jos Max olisi yhtäkkiä hyökännyt, Lewisin ja Valtterin olisi pitänyt olla valmiita siihen, Wolff sanoi uhasta, joka pysyi päällä kisan loppuun asti.

Maalissa Verstappen jäi seitsemän sekunnin päähän toiseksi tulleesta Bottaksesta. Voittoon ajoi Hamilton.

Lue myös:

    Uusimmat