F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Valtteri Bottas sai syytöksiä niskaansa – toisen F1-kuskin toiminta rajussa joukkokolarissa herättää epäilyksiä

1:48
Videolla Toscanan GP:n joukkokolari.

Mercedeksen suomalaiskuljettaja Valtteri Bottas sai rajuja syytöksiä niskaansa viime sunnuntain Toscanan GP:n joukkokolarista. Muun muassa Ferrarin Sebastian Vettel ja Haasin Romain Grosjean kritisoivat sitä, miten Bottas oli toiminut joukon kärjessä. Mutta oliko joukkokolarin syypää aivan muualla?

Tapaus sattui sen jälkeen, kun turva-auto oli poistunut radalta. Joukkoa johtanut kisan kärkimies Bottas jätti kiihdytyksensä viime tippaan. Aivan lähtöviivan alla Bottas painoi kaasua, minkä jälkeen rytisi.

Yhteensä neljä kuljettajaa joutui keskeyttämään hurjalta näyttäneessä tilanteessa.

Video kolarista näkyy jutun yläreunasta.

Haasin Kevin Magnussen, Alfa Romeon Antonio Giovinazzi, Williamsin Nicholas Latifi ja McLarenin Carlos Sainz olivat osallisena rajussa tällissä.

Ketjureaktio lähti liikkeelle, kun Giovinazzi ajautui vauhdilla päin Magnussenia. Tämän jälkeen Giovinazzin auto kimposi Latifin auton kylkeen. McLarenin espanjalaiskuljettaja Sainz törmäsi puolestaan Giovinazzin auton perään.

Ferrarin saksalaiskuljettajan Sebastian Vettelin mukaan kolari johtui siitä, että Mercedeksen Valtteri Bottas ”nyki” kärjessä. Haasin Romain Grosjean syytti myös kärkikuljettajaa hidastelusta, mistä joukkokolari kehkeytyi.

Giovinazzi haki syypään aivan muualta.

Giovinazzi epäili Haasin tanskalaiskuljettajan Magnussenin toimia.

– Olin Latifin takana, kun näin, että hän kiihdytti. Valot olivat vaihtuneet vihreäksi. Ja kuvien perusteella Magnussen alkoi myös kiihdyttämään.

– Mutta sitten Kevin hidasti, aivan yhtäkkiä. Se yllätti Latifin, Giovinazzi totesi.

Giovinazzi ei ehtinyt reagoida Magnussenin äkkijarrutukseen.

– En voinut tehdä yhtään mitään. Sama koski Sainzia, joka oli minun takanani. Tilanne oli hänelle vielä pahempi, koska hänen edessään oli kaksi autoa. 

Toscanan GP:n tuomaristo jakoi varoituksen yhteensä 12 kuskille. Näiden joukossa olivat kaikki kolarin osalliset. 

Tuomaristo kuitenkin kiisti, että Bottaksella olisi ollut mitään tekemistä kolarin kanssa. Tuomariston mukaan Bottas ajoi joukon kärjessä hyvin ”tasaisesti” ja täysin sääntöjen mukaan.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja