Toscanan GP keskeytettiin joukkokolarin jälkeen: Romain Grosjean raivostui sääntöpykälää hyödyntäneelle Valtteri Bottakselle – "Haluavatko he tappaa meidät vai mitä?"

Toscanan GP:n ensimmäisillä kierroksilla nähtiin hurjaa rytinää. Seitsemän kuljettajaa joutui keskeyttämään kilpailun jo seitsemän ensimmäisen kierroksen aikana, ja kilpailu keskeytettiin kahdeksannen kierroksen päätteeksi punaisilla lipuilla.

Kakkosruudusta kisaan startannut Mercedeksen Valtteri Bottas ampaisi lähtövalojen sammuttua kärkeen ohi tallikaverinsa Lewis Hamiltonin.

Kolmosruudusta startannut Red Bullin Max Verstappen sai surkean startin. Verstappenin autosta katosi ERS-tehot, ja hän joutui ajamaan pelkän polttomoottorin voimalla. Red Bull -mekaanikot olivat työstäneet Verstappenin autoa lähtöruudukossa ennen kilpailun starttia.

– Minulla ei ole tehoja, Verstappen sanoi nähdessään, miten autoja meni ohi oikealta ja vasemmalta.

Ykkösmutka meni siististi, mutta kakkosmutkassa alkoi tapahtua. Rata oli liian kapea kolmelle autolle. Vierekkäin olivat Alfa Romeon Kimi Räikkönen, AlphaTaurin Pierre Gasly ja Haasin Romain Grosjean.

Räikkönen ja Gasly osuivat toisiinsa, minkä jälkeen Räikkönen ajautui päin Verstappenia ja työnsi tämän hiekalle. Gaslylle kävi samoin, ja hän joutui Verstappenin tavoin keskeyttämään.

Räikkönen pääsi jatkamaan kilpailua, mutta edessä oli varikkokäynti, ja hän putosi toiseksi viimeiseksi. Takana oli vain Sebastian Vettel, joka joutui hakemaan uuden etusiiven kolaroituaan kakkosmutkassa pyörähtäneeseen McLarenin Carlos Sainziin.

Radalle tuli turva-auto, joka poistui vasta kuudennen kierroksen lopussa.

Kärjessä ajanut Bottas halusi jättää uusintalähdön lähtökiihdytyksen aivan viimeiseen mahdolliseen hetkeen. Turva-autoviiva, jonka jälkeen uusintastartissa saa ohittaa, on Mugellossa hyvin pitkällä lähtösuoralla. Bottas tiesi, että mitä pidemmälle hän saa hidasteltua, sitä lyhyempi matka hänellä on halkoa tuulta kohti ykkösmutkaa.

Letkan hännillä ajaneet eivät malttaneet aivan yhtä hyvin kuin Bottas. Kun Bottas painoi kaasun pohjaan, osa kuljettajista oli jo ehtinyt suoristaa nilkkansa.

Alfa Romeon Antonio Giovinazzi rysäytti Haasin Kevin Magnussenin perään. Myös Sainzin ja Williamsin Nicholas Latifin kisa päättyi tähän samaan rytäkkään.

Viimeisinä olleet Grosjean, Räikkönen ja Vettel onnistuivat välttämään täystuhon ja pääsivät muiden mukana jatkamaan kilpailua.

Grosjean ei kuitenkaan ollut mielissään.

– Tuo oli v***n tyhmää siltä, kuka onkaan kärjessä! Haluavatko he tappaa meidät vai mitä? V***u! Tämä on pahinta, mitä olen koskaan nähnyt, Grosjean raivosi autossaan.

Kilpailu keskeytettiin punaisilla lipuilla.

Renault'n Esteban Ocon joutui jättämään tässä vaiheessa leikin kesken jarruongelmien vuoksi.

Katso alta kilpailun startti:


Lue myös:

    Uusimmat