Valtteri Bottas saa pikakurssin ralliin ennen debyyttiään – ”Teukka Salama” jakoi vinkkejä, muttei ehkä enää uskaltaisi mennä ralliauton rattiin

Valtteri Bottas hyväntekeväisyysottelun jälkeen: Oli kiva tehdä maali 4:13
Videolla Valtteri Bottaksen maanantainen haastattelu hyväntekeväisyystapahtumassa Espoossa.

Valtteri Bottakselle osallistuminen ensi viikolla ajettavaan Arctic Lapland Rallyyn toimii hyvänä irtiottona F1-kauteen valmistautumiseen. Kolme kertaa Jyväskylässä kisannut Teemu Selänne antoi rallitulokkaalle hyviä neuvoja, vaikka myöntää olevansa hiukan kateellinen F1-kuskin mahdollisuudesta.

Bottas kisaa Rovaniemellä 26.-27. tammikuuta järjestettävässä rallissa M-Sportin täydellä Ford Fiestan WRC-kalustolla. Kyseessä on hänen ensimmäinen rallinsa, ja valmistautuminen siihen jää erittäin lyhyeksi.

– Mielenkiinnolla lähden, ja ainakin laitteisto on kunnossa. En ole vielä päässyt ajamaan, mutta ehkä ainakin puolitoista päivää pääsen ennen rallia, Bottas kertoi MTV Urheilulle maanantain hyväntekeväisyystapahtumassa Espoossa.

– Siinä pitää koettaa päästä kaluston kanssa sinuiksi, ja tietenkin nuotitushommat ja näin, niin onhan siinä paljon opittavaa, mutta kivaa tuommoista uutta koettaa.

Kokemus tulee olemaan siis aivan uudenlainen, mutta Bottas aikoo tarttua haasteeseen parhaansa mukaan.

– Kiva lähteä – vähän jotain uutta – ettei ole aina sitä formulaa ja perustreenausta, kun on vapaa viikonloppu siinä. Lähdetään nauttimaan ja oppimaan, ja ajetaan omien rajojen sisäpuolella. Koetetaan välttää niitä penkkoja, Bottas hymyili.

Teemu Selänne ei ehkä uskaltaisi enää ralliauton rattiin

Autot ovat aina kiehtoneet myös jääkiekkolegenda Teemu Selännettä, joka pääsi jo uransa kuumimmassa vaiheessa kisaamaan Suomen MM-rallissa, toki paljon Bottasta vaatimattomammalla kalustolla. ”Teukka Salama” -rallinimellä tunnettu Selänne oli valmis antamaan F1-kuskille neuvoja siitä, mitä on luvassa.

– Just kyselinkin neuvoja rallista Teemulta. Hänellä on siitä enemmän kokemusta kuin minulla, Bottas sanoi.

– Olen iloinen, että sä lähdet sinne. Se on magee kokemus, ja varmasti tulet tykkäämään, Selänne vastasi.

– Vedät vain niin kovaa kuin itse pystyy, mutta turha lähteä hulluttelemaan. Pikkuhiljaa sitä alkaa vertailemaan muihin, mutta järki päässä, niin siinä se menee, hän ohjeisti.

Nuorena miehenä Selänteen päätä ei huimannut istua ralliauton ohjaamoon, mutta nyt hän on hiukan skeptinen sen suhteen, lähtisikö enää kisaamaan.

– Olen vähän jopa kateellinen, koska en ole koskaan itse päässyt ajamaan talvella rallia. Pääsin ajamaan kesällä kolme kertaa Jyväskylän suurajot, ja se oli hienoa aikaa. En tiedä, uskaltaisinko enää lähteä. Jotenkin tuntuu, että se on aika hurjaa touhua, Selänne myönsi.

Selänne ja Bottas maalien makuun hyväntekeväisyysottelussa 1:57
Videolla Teemu Selänteen haastattelu maanantailta.

Lue myös:

    Uusimmat